Autocar cu romani rasturnat in Ungaria: Una dintre victime e paralizata

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 14:58
2188 citiri
Autocar cu romani rasturnat in Ungaria: Una dintre victime e paralizata

Una dintre victimele accidentului rutier care a avut loc duminica in Bulgaria a suferit leziuni la coloana vertebrala si este paralizata, a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Secretarul de stat a spus ca este vorba despre o femeie care dupa rasturnarea autocarului a suferit o leziune grava la coloana si maduva spinarii. Arafat a precizat ca sunt si alti pacienti aflati in stare grava.

"Ce pot sa spun este ca printre pacienti avem unii care sunt intr-o stare foarte serioasa. Avem o persoana care este chiar cu leziune de coloana si maduva spinarii, deci este paralizata", a precizat Raed Arafat.

Autocar cu romani cazut in prapastie in Bulgaria

In ce priveste al doilea accident de autocar, care s-a produs luni, in Ungaria, Raed Arafat a spus ca cele cinci victime internate in Spitalul din Szeged ar putea fi aduse in tara in urmatoarele doua sau trei zile.

"Sunt cinci pacienti internati acolo, se asteapta ca in urmatoarele doua sau trei zile sa fie externati. Daca este nevoie de externare cu ambulanta, noi avem un protocol cu colegii din Ungaria si fie ii aduc la granita si ii preluam noi, fie, data fiind distanta mica, poate mergem sa-i luam", a mai spus secretarul de stat.

Arafat a adaugat ca, dupa ce vor fi adusi in Romania, este posibil ca unii dintre raniti sa fie internati, iar altii sa mearga acasa.

Accidentul din Bulgaria s-a produs duminica, in jurul orei 05.00, cand un autocar cu turisti care venea spre Romania din Turcia, de la Kusadasi, s-a rasturnat in Pasul Republika, intre localitatile Gurkovo si Veliko Tarnovo - zona muntoasa din tara vecina. In autocar se aflau 27 de romani - 25 de pasageri si doi soferi. In urma accidentului, un roman a murit, sase au fost raniti grav, iar altii au suferit rani usoare. Persoana decedata in accident avea 27 de ani.

Ranitii au fost transportati initial la un spital din Veliko Tarnovo, unde doi dintre ei au fost operati. Ulterior, sase raniti grav - patru femei si doi barbati - au fost transportati in Bucuresti cu elicoptere, acestia fiind internati la Spitalul Floreasca, unde una dintre cele patru femei a fost operata.

Celelalte persoane care se aflau in autocarul implicat in accident au fost aduse in tara cu un alt autocar, pus la dispozitie de firma transportatoare. Dupa ce au ajuns in tara, 16 dintre acestea au mers la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti pentru investigatii.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, din primele informatii furnizate de autoritatile bulgare, autocarul nu a adaptat viteza la conditiile meteo si, intr-o curba, a pierdut controlul directiei de mers si s-a rasturnat.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#persoana paralizata accident Bulgaria, #Raed Arafat raniti accident Bulgaria , #accident