Autocar cu ucraineni rasturnat pe A2: Noua dintre raniti au plecat spre Ucraina

Luni, 10 August 2015, ora 13:23
1740 citiri
Autocar cu ucraineni rasturnat pe A2: Noua dintre raniti au plecat spre Ucraina
Foto: Ziare.com (Arhiva)

Noua dintre cei 48 de ucraineni raniti, duminica dimineata, in accidentul petrecut pe autostrada A2 au fost imbarcati in autocar si au plecat spre Ucraina, un alt grup urmand sa plece spre casa in cursul zilei de luni, au precizat reprezentantii Ambasadei Ucrainei la Bucuresti.

"Deja noua persoane au fost astazi dimineata imbarcate in autocar si au plecat. Este vorba, in total, despre 48 de persoane aflate in spitale din Bucuresti. O parte cred ca vor pleca astazi, deja sunt pregatiti pentru plecare.

In privinta a peste zece persoane, medicii au unele rezerve si se consulta daca acestea pot fi transportate sau este necesar sa ramana o perioada pentru ingrijiri in spitalele din Bucuresti", a declarat, luni, secretarul Ambasadei Ucrainei la Bucuresti, Valerii Chernenko.

Autocar cu ucraineni rasturnat pe A2: Soferul este in coma

Autocarul in care se aflau 53 de ucraineni, adulti si copii, si care se indrepta spre Bucuresti s-a rasturnat, in noaptea de sambata spre duminca, in jurul orei 1.00, pe Autostrada Soarelui, iar in zona au fost trimise masini de interventie ale Serviciului de Ambulanta si ale SMURD, inclusiv masina de interventie pentru victime multiple si unitatea mobila de urgenta.

"Domnul consul a fost ieri toata ziua, incepand de la ora 4.00 si terminand cu ora 18.00, la locul accidentului. S-a ocupat, impreuna cu Politia Romana, de toate aspectele, inclusiv documentatia de care a fost nevoie", a mai spus Chernenko.

Accident grav pe Autostrada Soarelui: Un autocar cu ucraineni s-a rasturnat - 2 morti, 48 de raniti (Video)

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat ca, din cele 53 de persoane care se aflau in autocar, o adolescenta de 17 ani si o femeie au decedat, 48 au fost trasportate la mai multe spitale din Capitala, iar trei au refuzat transferul spre unitatile medicale.

Arafat a mai precizat ca 21 dintre persoanele transportate la spital sunt copii.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), Ramona Dabija, a precizat ca in autocar se aflau doi soferi bulgari, mai multi elevi care au fost in tabara, doua familii si alte persoane care se intorceau din vacanta.

Ramona Dabija a declarat ca nu s-au stabilit cu exactitate cauzele producerii accidentului de pe Autostrada Soarelui, dar politistii iau in calcul inclusiv varianta ca soferul bulgar, in varsta de 33 de ani, ar fi adormit la volan.

Purtatorul de cuvant al IGPR a mai precizat ca la locul producerii accidentului nu sunt urme de franare. Autocarul a fost transportat la sediul Politiei Autostrazi pentru a fi efectuata o expertiza si pentru a se stabili care au fost cauzele accidentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#accident autocar ucraneni, #raniti autocar ucraineni, #autocar Ucraina rasturnat autostrada , #accident