Autorul accidentului din 2010 de pe Magheru soldat cu trei morti a fost trimis in judecata

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 14:37
1871 citiri
Autorul accidentului din 2010 de pe Magheru soldat cu trei morti a fost trimis in judecata
Foto:mytex.ro

Autorul accidentului din august 2010 de pe bulevardul Magheru din Capitala, cand o masina a intrat pe trotuar si a accidentat grav mai multi pietoni, a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, informeaza Parchetul General, printr-un comunicat de presa.

Potrivit procurorilor, pe 19 august 2010, Marius Vasile Radulescu se deplasa la volanul unui autoturism marca Citroen C 3 pe bulevardul Gheorghe Magheru din Capitala, pe banda 2. Dupa ce a trecut de intersectia cu strada George Enescu, fara sa se asigure la schimbarea benzii de circulatie, a fost acrosat de autoturismul care venea din spate pe banda 1, pe acelasi sens de mers, condus de Cosmin Tanase. In urma impactului, Cosmin Tanase a pierdut controlul volanului si a intrat pe trotuar, unde a lovit un copac si a accidentat mai multe persoane.

Numarul total al victimelor accidentului a fost de sapte persoane, din care trei au decedat- soferul Cosmin Tanase si alte doua persoane, una in varsta 24 de ani si alta de 83, iar alte patru persoane au suferit vatamari corporale (din care trei minore in varsta de 16 ani), dar nu au formulat plangere penala si nici nu s-au constituit parti civile in cauza.

De asemenea, in urma accidentului au rezultat pagube materiale constand in ruperea a opt stalpi ornamentali si a unui copac ornamental aflati pe trotuarul din dreapta al B-dului G-ral Gheorghe Magheru.

Din concluziile raportului de expertiza intocmit in cauza, coroborate cu probele testimoniale si inregistrarile realizate de camera de supraveghere instalata pe coltul intersectiei dintre B-dul G-ral Gheorghe Magheru si strada George Enescu, s-a retinut culpa comuna a celor doi conducatori auto.

Astfel, raportul de expertiza intocmit in cauza a retinut ca accidentul a avut drept cauze concurente deplasarea cu viteza excesiva (90km/ora) a autoturismul condus de Cosmin Tanase si manevra de trecere pe o alta banda, fara o asigurare corespunzatoare, efectuata de Marius Radulescu, care rula cu 60 km/ ora.

Din raportul de expertiza tehnica judiciara a mai rezultat ca banda 1 nu era libera in momentul in care Radulescu a schimbat sensul benzii, iar posibilitatea evitarii accidentului era conditionata de o asigurare corespunzatoare.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei sector 1 Bucuresti, se mai arata in comunicatul Parchetului General.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#accident Magheru judecata, #accident Magheru 2010 , #accident