Cati biciclisti au murit in 2012 pe strazile din Bucuresti

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 15:29
1759 citiri
Cati biciclisti au murit in 2012 pe strazile din Bucuresti
Foto: mbike.ro

Biciclistii bucuresteni au fost implicati in zeci de accidente in 2012, iar in urma acestora doua persoane si-au pierdut viata.

"La nivelul Brigazii Rutiere au fost inregistrate, in primele 11 luni ale anului 2012, 878 de accidente rutiere grave. Dintre acestea, in 49 au fost implicati biciclisti. In aceste 49 de accidente, 2 persoane si-au pierdut viata iar 47 au fost ranite grav.

In 40 de accidente, cauza de producere a fost incalcarea legislatiei rutiere de catre aceasta categorie de participanti la trafic", a declarat seful Brigazii Rutiere, comisar sef de politie Nicu Dragos, in urma unei solicitari facute de Biciclistul.ro.

Acesta a mai spus ca principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave in care au fost implicati biciclisti sunt: abaterile savarsite de catre acestia, neasigurarea la schimbarea directiei de deplasare sau a benzii de circulatie, neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor sau nerespectarea culorii semaforului electric.

Seful Brigazii Rutiere a mai vorbit despre verificarea pistelor de biciclete din Bucuresti, in urma careia au fost constatate o serie de "deficiente in semnalizarea rutiera a acestora, precum si obstacole care le fac impracticabile si pun in pericol siguranta rutiera a biciclistilor si pietonilor".

Oamenii legii au mai descoperit ca pe tronsoanele dintre cadrul pistelor pentru biciclisti nu exista spatiu suficient pentru circulatia pietonilor, ca marcajele aferente pistei sunt deteriorate sau inexistente si ca bordurile trotuarelor nu sunt coborate in zona intersectiilor intre pista si arterele laterale.

Nicu Dragos a mai spus ca probleme au fost si la semnalizarea prin indicatoar, aceasta fiind incompleta, dar s-a descoperit si ca lipsesc stalpisori de protectie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#accident rutiere biciclisti, #biciclisti morti accidente rutiere, #accident rutiere biciclisti Bucuresti , #accident