Silviu Ionescu, trimis in judecata pentru ucidere din culpa

Joi, 01 Iulie 2010, ora 14:32
1714 citiri
Silviu Ionescu, trimis in judecata pentru ucidere din culpa

Fostul insarcinat cu afaceri la ambasada Romaniei din Singapore, Silviu Ionescu, arestat preventiv in cazul accidentului de acolo, a fost trimis in judecata de procurorii instantei supreme, care il acuza ca s-a folosit de imunitatea diplomatica pentru a parasi Singapore si ca a incercat sa influenteze ancheta.

Silviu Ionescu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii, informeaza Mediafax.

Diplomatul se face vinovat de faptul ca "nu a respectat semnificatia semnelor de culoare rosie intalnit pe directia sa de mers, conducand autoturismul Audi A6 cu numarul de inmatriculare S-3401-CD in dimineata zilei de 15.12.2009, nu a oprit si a patruns in cele doua intersectii fara sa acorde prioritate de trecere victimelor care aveau acest drept, actiuni care au avut drept consecinta uciderea unei persoane si vatamarea corporala grava a alteia".

Fostul insarcinat cu afaceri mai este acuzat si de parasirea locului accidentului, fara incuviintarea organelor de politie.

De asemenea Silviu Ionescu trebuie sa fie judecat si pentru fals in declaratii deoarece ulterior producerii accidentului nu si-a recunoscut vina.

Totodata, procurorii il acuza pe Ionescu de atitudine nesincera, precizand ca, in timpul audierilor "cu privire la momentele esentiale", acesta a adoptat "o atitudine confuza si a pus starea de confuzie pe seama unor pierderi dese de memorie dar si-a adus, in schimb, foarte bine aminte de detalii care sa-l indeparteze de locul si momentul savarsirii faptei".

Ministerul Afacerilor Externe s-a constituit parte civila in procesul penal cu o suma pe care a comunicat ca o va preciza ulterior, iar dosarul va fi judecat de instanta Judecatoriei Sectorului 3.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Silviu Ionescu trimis judecata, #acuzat ucidere culpa, #provoca accident Singapore , #accident