Un tramvai s-a rupt pe Bulevardul Chisinau din Capitala. STB refuza sa dea orice detaliu

Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 15:18
13353 citiri
Un tramvai s-a rupt pe Bulevardul Chisinau din Capitala. STB refuza sa dea orice detaliu
Foto: Florin Ivan, Avertizor de integritate

Un tramvai s-a rupt, vineri dimineata, la intersectia dintre Bulevardul Chisinau si Bulevardul Basarabia, din Sectorul 2 al Capitalei.

Cel mai probabil, garnitura a deraiat si s-a rupt la schimbarea de directie de la intersectia cunoscuta in zona drept Diham.

Societatea de Transport Bucuresti a transmis pe Twitter ca liniile 14, 36 si 46 sunt blocate din cauza unui tramvai deraiat, dar nu a oferit niciun alt detaliu.

Compania a anuntat ca traficul a fost oprit de la 10:40 la 11:30 si ca acum se desfasoara in mod normal.

Ca sa aflam mai multe, l-am contactat pe seful biroului de presa al STB SA, Titus Vulpe, pe numarul telefon pe care l-am folosit si in trecut pentru a-i solicita informatii legate de transportul in comun din Capitala. De aceasta data, acesta ne-a transmis ca numarul de telefon este unul personal si ca pentru orice comunicare oficiala cu STB SA trebuie sa formulam o solicitare pe o adresa de mail a Societatii sau sa luam legatura cu purtatorul de cuvant (Brandusa Raeceanu, potrivit informatiilor de pe site-ul STB).

Am sunat la numarul de telefon indicat pe site-ul STB SA pentru Relatii cu Mass Media. Ne-a raspuns Cosmina Biltac si ne-a spus ca purtatorul de cuvant al institutiei este intr-o sedinta si nu ne poata raspunde la intrebari. Interlocutoarea noastra ne-a mai spus si ca nu face parte din Biroul de presa al institutiei, asa ca nu ne poate raspunde la intrebari. Dar ca STB ne va comunica un punct de vedere, daca il solicitam in scris.

Zis si facut! Daca societatea ne va raspunde la solicitare, vom reveni cu detalii.

Cauze posibile

In lipsa unui raspuns imediat din partea STB SA, am intrebat surse din randul sindicalistilor din STB care ar putea fi cauzele producerii respectivului incident.

"Cauze ar putea fi mai multe. Pe de o parte, ar putea fi o problema de mentenanta a macazului si e posibil ca din cauza macazului sa se ajunga la mica deraiere.

Pe de alta parte, este posibil ca o serie de rulmenti sa se fi blocat si sa fi permis burdufului sa se miste.

Momentan nu avem mai multe informatii. Nu stim daca in tramvai erau pasageri sau daca a fost acolo vreo alta problema", a declarat pentru Ziare.com Florin Ivan, avertizor de integritate din partea sindicatului Transpublic din STB SA.

Valer Ciobanescu, presedintele sindicatului Transpublic din STB SA, a transmis pentru Ziare.com ca, in cursul diminetii zilei de vineri, 1 noiembrie, a mai avut loc o tamponare intre doua tramvaie, in Capitala, la Podul Basarab.

Potrivit lui Ciobanescu, este necesar ca periodic pe sinele de tramvai sa se puna nisip (imprastiata automat pe sina, din nisipatoarele cu care sunt dotate vagoanele de tramvai -n.red.), pentru a evita ca garniturile sa patineze. Dar - mai spune presedintele de sindicat consultat de Ziare.com - de regula vatmanii nu primesc suficient nisip sau primesc unul de calitate improprie, asa ca au ajuns sa si-l cumpere singuri, din magazine pentru materiale de constructii.

Foto: Florin Ivan, Avertizor de integritate

Foto: Florin Ivan, Avertizor de integritate

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#tramvai rupt bulevardul Chisinau, #tramvai rupt , #accident