O fetiță nesupravegheată a înghițit apă în piscina casei din Iași. Copilul de 9 ani se află în stare gravă

Marti, 03 August 2021, ora 08:18
4316 citiri
O fetiță nesupravegheată a înghițit apă în piscina casei din Iași. Copilul de 9 ani se află în stare gravă
Fetița are 9 ani FOTO Pixabay

O fetiţă de 9 ani s-a înecat în piscina din curtea locuinţei din localitatea Horpaz, județul Iași, în week­en­dul care tocmai a trecut. Feti­ţa ar fi intrat în piscină nesuprave­gheată şi, probabil, neştiind să înoate, salvatorii au găsit-o fără suflare.

„Au fost urgenţe cauzate de căldură, dar cea mai gravă urgenţă din weekend a fost intervenţia la un copil de 9 ani, o fetiţă, înecată în piscina ca­sei, o fetiţă găsită în stop cardio-respirator, resuscitată vreme îndelungată de echipajul de la Terapie In­tensivă. Activitatea cardiacă s-a obţinut, copilul a fost transferat la secţia ATI, a Spitalului de Copii Sfânta Maria cu prognostic însă foarte rezervat“, a declarat prof. univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

Şi specialiştii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ au declarat că starea fetiţei este extrem de gravă.

„În Terapie Intensivă este internat un copil de 9 ani cu politraumatism post-înec. Pacienta nu are însoţitor în acest moment şi nu putem furniza alte date. Este în stare foarte gravă“, a spus Lavinia Ionescu, şeful secţiei ATI de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“.

Medicii spun că, din cauza caniculei, scăldatul nesupravegheat este periculos în egală măsură atât pentru copii, cât şi pentru adulţii care au boli preexistente.

„Căldura nu aduce doar stări lipotimice şi edeme de căldură sau supraîncălzire, aduce şi aceste riscuri legate de imersia în apă, fie pentru persoane adulte care sunt supraîncălzite şi pot suferi tulburări de ritm cardiac în cazul în care ajung în contact cu apa rece, probleme care pot conduce la stop, fie în cazul copiilor există riscul de înec şi în piscine şi în râuri şi în pârâuri, uneori în cantităţi foarte mici de apă. Asta trăim în fiecare vară, tristeţea de a vedea copii în stop post-înec şi cu prognostic rezervat“, a adăugat Diana Cimpoeşu, citată de Ziarul de Iași

#copil, #inecat, #piscina, #Iasi , #accident