Editorial: Mortii lui Huidu

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 14:26
4794 citiri
Editorial: Mortii lui Huidu
Foto: Antena3

Pana la terminarea anchetei, care in cazul lui Serban Huidu va dura mai mult decat in situatii similare, deoarece aici nu vorbim despre un anonim care a trimis in mormant trei persoane, analizam evenimentul pe un teren nesigur.

Insa, indiferent ce s-a petrecut in creierul realizatorului, exista cateva fapte ce nu pot fi tagaduite: Huidu a taiat linia continua si a intrat pe contrasens, intr-o curba usoara, semnalizata si cu restrictii de viteza, cu intentia sa depaseasca coloana de masini, soseaua era umeda, vizibilitatea redusa. S-a tamponat frontal de alta masina, care circula regulamentar. Rezultatul? Trei morti. Din masina ivita in calea realizatorului, pentru ca asa se intampla de obicei.

La o ora dupa producerea tragediei, corespondentii transmiteau de la fata locului ca familia lui Huidu este in regula, copiii suferind cateva zgarieturi minore. Dupa alta ora, realizatorul, in stare de soc, avea deja o contuzie, dupa alte trei, contuzia era numita "traumatism cranio-cerebral minor" si necesita internare.

Spre seara existau mai multe cauze ale accidentului, o mare nebuloasa asupra starii neurologice a vedetei tv si o vina aruncata subtil spre medicul de familie. In situatia in care Serban Huidu nu s-a refacut dupa accidentul de schi de anul trecut, acesta risca puscaria, deoarece trebuia sa comunice autoritatilor faptul ca realizatorul nu este apt sa conduca masina.

Acuma, va intreb eu pe dumneavoastra: daca doctorul ar fi avut intentia sa-i spuna pacientului ca trebuie sa lase volanul o perioada mai indelungata, nu s-au fi trezit cu asigurari si demonstratii ca domnul Huidu vede bine o linie continua, ca membrele raspund la comanda creierului de a respecta semnele de circulatie? Daca noi, muritorii de rand, suntem tentati sa facem presiuni in asemenea situatii, cum sa nu apeleze la ele o vedeta de televiziune ajunsa la convingerea ca este mai presus de reguli?

A pune toata povestea pe seama ghinionului, insa, mi se pare aiuritor. Ce vraji ar fi putut sa-l convinga pe realizator sa semnalizeze stanga, sa miste volanul, sa taie linia continua, sa accelereze pentru a avea sanse mai mari pentru a reintra in coloana? Ce atacuri energetice l-ar fi determinat sa ignore faptul ca avea in masina doi copii?

Acestea nu au nicio legatura cu starea neurologica, deoarece reprezinta manifestari ale vointei. Daca Huidu ar fi fost dus cu pluta, s-ar fi vazut in aceste cateva luni de cand a revenit la volan si s-a intors in spatiul public. Cineva l-ar fi avertizat ca pericliteaza viata sa si pe a altora. Daca el n-ar fi fost constient, atunci sotia, parintii, prietenii. Si chiar medicul de familie, care, cu toate insistentele de a trece cu vederea o mica suspiciune, n-ar fi ezitat sa blocheze accesul pe sosea al unui tip tulburat profund.

Sageti violete sa se fi interferat in mintea lui Serban Huidu, pana la urma a omorat trei oameni. Cu asta va trebui sa traiasca o viata, indiferent cate circumstante atenuante vor descoperi autoritatile in cazul sau. Chiar daca va primi o sentinta cu suspendare, constiinta sa isi va fi pierdut deja libertatea.

Si acum, puneti-va in situatia de a fi rudele mortilor. V-ar incalzi asemenea povesti?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Serban Huidu accident morti, #Serban Huidu accident dn1, #Serban Huidu moarte , #accident