Elicopter prabusit la Tulcea - 5 morti

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 18:05
6534 citiri
Elicopter prabusit la Tulcea - 5 morti
Foto: Arhiva

Un elicopter civil s-a prabusit in zona localitatii Ostrov, din judetul Tulcea. In el se aflau cinci persoane, de nationalitate ucraineana, care au decedat.

Aeronava a explodat la contactul cu solul si a ars in totalitate. Toti cei cinci pasageri au murit carbonizati.

Elicopterul venea din Republica Moldova si avea ca destinatie Turcia, dar urma sa faca o escala, pentru alimentare, la aeroportul Mihail Kogalniceanu.

Un al doilea elicopter, care il insotea pe cel care s-a prabusit, a aterizat in apropiere, pentru a ajuta victimele.

Se pare ca elicopterul care s-a prabusit zbura la o inaltime de 2.000 - 2.500 m, la vedere, in spatiul aerian necontrolat.

La fata locului au fost mobilizate toate echipajele ISU Tulcea, ca si un elicopter al SMURD.

Potrivit prefectului judetului Tulcea, Vasile Budu, aeronavele erau de tipul K32, fiind inamtriculate in Republica Moldova. Pasagerii erau din Ucraina, iar avioanele urmau sa faca o escala pe aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta, pentru realimentare.

El a mentionat ca pasagerii aveau contracte de munca in Turcia, iar ei trebuiau sa participe la actiunile de stingere a incendiilor in timpul verii.

Potrivit fostului director general al Directiei Generale a Aviatiei Civile, Sorin Stoicescu, K32 este un elicopter "foarte sigur, destinat misiunilor de cautare, salvare, inteventie la incendii si calamitati, foarte apreciat in industria aeronautica. Membrii comisiei care ancheteaza cazul sunt din Romania, Republica Moldova si reprezentanti ai producatorilor elicopterului", scrie publika.md.

Foto: Realitatea TV

Conform aceleiasi surse, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, Anatol Salaru, a mentionat ca elicopterele apartineau firmei Pecotox.

Ancheta accidentului a fost preluata de Parchetul General, iar adjunctul procurorului general al Romaniei, Marius Iacob, a fost trimis la fata locului, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Alin Maghiar, a precizat, la TVR Info, ca la fata locului au fost trimise mai multe autospeciale ale Pompierilor, in eventualitatea unui incendiu, si pentru a acorda ajutor.

Variantele de lucru ale criminalistilor la fata locului pornesc de la doua ipoteze, fie o defectiune tehnica, fie o eroare de pilotaj, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. De asemenea, criminalistii vor lua in calcul si eventuale probleme cauzate de conditiile meteorologice.

Anchetatorii au mai spus ca elicopterul nu avea cutie neagra, fapt ce va ingreuna investigatiile.

Specialistii IGPR si procurorii criminalisti ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au ajuns la fata locului, Politia a incercuit zona, iar o echipa de pompieri a stins incendiul care a izbucnit la cateva ore dupa producerea accidentului.

Cele doua elicoptere aveau autorizatii de survol pentru Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#elicopter prabusit Tulcea, #elicopter prabusit Ostrov , #accident