Noaptea Europeana Fara Accidente: Politisti si voluntari ies in strada in Bucuresti si Constanta

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 17:58
1425 citiri
Noaptea Europeana Fara Accidente: Politisti si voluntari ies in strada in Bucuresti si Constanta
Foto: imparte.ro

Prevenirea accidentelor de circulatie produse de soferi care conduc sub influenta alcoolului este scopul principal al actiunii "Noaptea Europeana Fara Accidente", organizata in noaptea de sambata spre duminica, in Romania si in alte 15 tari.

In Romania, in primele opt luni ale acestui an, s-au inregistrat 359 accidente grave de circulatie in care au fost implicati, cu vinovatie, conducatori auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice, soldate cu 85 de persoane decedate si 393 de persoane ranite grav.

In noaptea de 20 spre 21 octombrie, se desfasoara, in 16 tari, evenimentul "Noaptea Europeana Fara Accidente". In Romania, care participa pentru a cincea oara la aceasta manifestare, sunt organizate mai multe actiuni preventive in Bucuresti si Constanta, la care vor participa, pe langa politisti rutieri, membri ai Asociatiei Siguranta Auto, ONG-uri si voluntari.

"La nivel european, inca din anul 1995, in a treia saptamana a lunii octombrie se desfasoara evenimentul numit "Noaptea Europeana Fara Accidente". Acesta are drept scop prevenirea accidentelor de circulatie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de catre tinerii soferi aflati sub influenta bauturilor alcoolice. La acest eveniment sunt incluse peste 16 tari, printre care, pentru a cincea oara si Romania", informeaza Politia Romana.

Bazele acestei actiuni au fost puse ca urmare a unei observari atente a evolutiei ascendente a numarului accidentelor din Europa, in care au fost implicati tinerii, pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenta alcoolului.

De cele mai multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice comit frecvente incalcari ale normelor de circulatie rutiera, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele, punand in pericol siguranta participantilor la trafic.

Intrucat siguranta rutiera constituie una dintre prioritatile Politiei Rutiere Romane, actiunile de impunere a legii sunt completate cu activitati preventive in randul conducatorilor de autovehicule, pentru preintampinarea unor evenimente nedorite.

In acest context, in noaptea de 20 spre 21 octombrie, in municipiul Bucuresti si judetul Constanta, se vor desfasura actiuni preventive, la care vor participa, pe langa politisti rutieri, membri ai Asociatiei Siguranta Auto, ONG-uri si voluntari, pentru descurajarea conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice.

In cadrul acestora, se vor distribui, la intrarea in cluburi, bratari de apartenenta la eveniment, iar la iesire, cei care doresc, vor fi testati cu dispozitive specifice pentru stabilirea gradului alcoolemiei, puse la dispozitie de catre reprezentantii Asociatiei Siguranta Auto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#noaptea europeana fara accidente, #politie noapte fara accidente, #eveniment Politia Rutiera , #accident