Trei tramvaie s-au ciocnit, in Pasajul Lujerului - zeci de raniti

Joi, 10 Mai 2012, ora 07:50
14087 citiri
Trei tramvaie s-au ciocnit, in Pasajul Lujerului - zeci de raniti
Foto: Antena 3

Trei tramvaie s-au ciocnit, joi dimineata, in Pasajul Lujerului din Capitala. Initial, televiziunile de stiri au anuntat ca ar fi vorba de patru mijloace de transport in comun implicate in accident.

Accidentul de pe linia 41 s-a produs in jurul orei 7.20, iar bilantul victimelor nu este, inca, final. 37 de persoane au fost transportate, cu ambulanta, la spital, iar alte persoane au mers singure la unitatile spitalicesti, pentru controale.

Cel mai recent raport arata ca 23 de victime au fost aduse la Spitalul Universitar, 22 la Floreasca, 12 la Elias, o persoana a fost consultata la Spitalul Bagdasar, iar un copil se afla la Grigore Alexandrescu.

Dintre persoanele ranite, cinci se afla in stare grava, avand traumatisme cranio-cerebrale sau toracice. Vatmanii au fost dusi la spital pentru stabilirea alcoolemiei.

Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta si coordonator SMURD, a precizat ulterior ca la Spitalul Floreasca au fost transportate de catre echipajele SMURD 20 de victime, la Spitalul Elias au fost duse alte opt si tot opt au ajuns la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), iar un copil a fost transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Pe de alta parte, la spitalul Universitar de Urgenta ar fi fost aduse 23 de victime - 16 femei si 7 barbati - cu varste cuprinse intre 15 ani si 60 de ani. "Pana acum au fost internate doua persoane, restul pacientilor sunt in curs de investigare. Trei oameni au plecat deja acasa", a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Victor Grecescu.

La Spitalul Universitar a fost deschisa o linie telefonica la care apartinatorii pacientilor internati se pot interesa de soarta acestora: 021.601.26.37.

Accidentul s-a produs pe sensul spre Piata Presei Libere, conform unui comunicat RATB, remis Ziare.com. Primul tramvai implicat in accident a ramas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, insa al treilea vatman nu a mai reusit sa opreasca la timp si a lovit cele doua tramvaie din fata. Conducerea RATB a dispus efectuarea unei anchete interne.

De asemenea, Inspectia Muncii a inceput cercetari in cazul acestui incident considerat accident colectiv de munca, pentru ca vatmanii erau in timpul programului si majoritatea pasagerilor mergea la locul de munca, a declarat seful IM, Nicolae Dantes Bratu. Acesta a precizat ca impreuna cu reprezentantii politiei s-ar putea dispune o expertiza tehnica a tramvaielor, pentru a vedea daca a fost vorba de o defectiune tehnica sau de o eroare umana.

In plus, in acest caz a fost constituita o cauza penala pe langa Judecatoria Sectorului 6.

Tramvaie deraiate in Bucuresti - RATB a dispus o ancheta interna

Potrivit unor martori, la intrarea in Pasajul Lujerului, vatmanul din cel de-al treilea tramvai a observat inainte cu aproximativ o suta de metri ca sunt tramvaie oprite, a franat, iar apoi s-a izbit puternic de tramvaiul din fata, care, la randul lui a intrat in primul tramvai oprit.

Traficul este paralizat, de la Pasajul Lujerului pana in bulevardul Timisoara. RATB a infiintat rapid o linie speciala de autobuze pentru a prelua calatorii.

"Distanta dintre ele nu a fost tocmai mare si, in ciuda faptului ca vatmanii au pus frana, s-au tamponat. Din pacate, doi manipulanti sunt raniti si cativa pasageri", a afirmat Brandusa Raeceanu, purtator de cuvant la Regiei.

Reprezentantul RATB nu a reusit sa explice de ce dispeceratul nu a anuntat tramvaiele despre defectiunea celui care a ramas blocat in pasaj.

"Cred ca tramvaiele au stat la semafor, la suprafata si atunci cand au intrat in pasaj, au intrat la distanta mica unul de celelalt", a incercat sa explice accidentul Brandusa Raeceanu, pentru Digi 24.

Cabinele a doua dintre tramvaie sunt distruse aproape total. Potrivit martorilor, cel de-al treilea tramvai ar fi avut viteaza

Unul dintre pasageri a declarat, pentru Antena 3: "Nu stiu ce s-a intamplat, am simtit o frana puternica si, chiar daca ma tineam de o bara, impactul a fost prea puternic".

"Mentionam ca cele trei tramvaie implicate in accident corespund din punct de vedere tehnic si a sigurantei circulatiei, avand efectuate, la zi, toate reviziile tehnice si specifice", precizeaza RATB.

Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU, a precizat, pentru Digi 24, ca echipajele de urgenta au intarziat din cauza traficului. "14 echipaje au sosit la fata locului si alte 20 sunt pe drum. Nu exista persoane incarcerate", a spus oficialul ISU. Ranitii au fost transportati spre spitalele Universitar, de Urgenta si Elias.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar, Victor Grecescu, a declarat, pentru Digi 24, ca starea pacientilor adusi la spital nu este foarte grava. "Majoritatea au traumatisme craniene si contuzii. Continua sa soseasca ambulante. Pana acum, nu a fost nevoie de interventii chirurgicale", a declarat Grecescu.

Cristian Poteras, primarul sectorului 6, a subliniat, pentru Digi 24, ca "tramvaiele au peste 30 de ani vechime".

"La momentul actual, interventia este spre final, sunt intre 25 si 30 de victime, dintre care trei in stare mai grava. Un copil este ranit, dar nu pare sa fie grav", a anuntat Raed Arafat, seful SMURD si secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Bogdan Oprita, coordonator SMURD, a anuntat ca cei 37 de pacienti care au fost transportati la spital vor fi supusi unor investigatii medicale.

Oprita a explicat ca "dupa dinamica, cele mai multe victime au fost in al doilea tramvai. Starea unui vatman este mai grava, acesta avand traumatisme cranio-cerebrale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#accident tramvai 41, #accident tramvai, #tramvai deraiat Lujerului , #accident
Comentarii