Peste 20 de copii cu profesor, fara cazare in Alba Iulia, au innoptat in catedrala UPDATE Inspectoratul Scolar face ancheta

Duminica, 02 Decembrie 2018, ora 14:15
6781 citiri
Peste 20 de copii cu profesor, fara cazare in Alba Iulia, au innoptat in catedrala UPDATE Inspectoratul Scolar face ancheta
Foto: ISU Alba

22 de copii din Olt, cu varste intre 11 si 14 ani, insotiti de un profesor, au fost gasiti in Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia. In noaptea de vineri spre sambata, cei 22 de copii ar fi dormit in catedrala, iar a doua zi au asistat la ceremoniile organizate de Ziua Nationala.

A doua noapte, unuia dintre copii i s-a facut rau, grupul fiind gasit astfel de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba. Copilul caruia i s-a facut rau a ajuns la spital, iar ceilalti 21 de copii si profesorul au fost dusi la Colegiul National "Horea, Closca si Crisan" din Alba Iulia, unde fusese amenajat un spital de linia intai. Elevii provin de la Scoala Gimnaziala Daneasa.

Ce spune directorul scolii

Directorul Scolii Gimnaziale Daneasa (Olt), Georgian Danescu, de unde sunt cei 22 de copii aflati fara cazare in Alba Iulia, a declarat pentru MEDIAFAX ca excursia a fost organizata de catre profesorul de religie, cu acordul parintilor.

"A avut acordul parintilor, a avut declaratiile acestora si a primit si avizul scolii. A avut un plan care se pare ca s-a incurcat un pic, trebuia sa se reintoarca ori in noaptea urmatoare, adica elevii sa doarma cumva tot pe tren sau sa ramana, aveau o varianta ajutatoare, sa ramana la liceul unde au si ramas, nevoiti cumva din cauza situatiei, in noaptea de sambata spre duminica", a spus Georgian Danescu.

Acesta sustine ca elevii nu au dormit la catedrala, ci au fost acolo doar pentru a asculta "colinde si cantece patriotice", dupa care urmau sa mearga la un liceu pentru a innopta. "Dar atunci i s-a facut rau copilului respectiv si s-au schimbat putin lucrurile. Nu dormeau la Catedrala".

Directorul Scolii Gimnaziale Daneasa ii contrazice pe reprezentantii ISU Alba, care au declarat ca elevii si-a petrecut noaptea de vineri spre sambata in catedrala, si spune ca elevii au dormit in tren.

"A anuntat (profesorul - n.r.) de cand au plecat ca ar fi varianta sa ramana acolo, parintii au fost de acord cu ambele variante, fie sa se intoarca sau sa ramana acolo. Dansul fiind de religie, fiind un seminar teologic, probabil ca vorbise cu profesorul de acolo", a spus Georgian Danescu, adaugand ca initial nu era vorba despre 22 de elevi, "dar numarul lor a crescut in ziua plecarii si nedorind sa ii refuze, i-a luat pe toti. Nu este prima data cand pleaca si nu au fost probleme pana acum".

Inspectoratul demareaza o ancheta

Inspectoratul Scolar Judetean Olt va incepe luni o ancheta in cazul celor 22 de copii care erau la Alba Iulia fara cazare si au innoptat in Catedrala Reintregirii Neamului, pentru a afla in ce conditii au plecat cu un profesor si de ce nu au avut cazarea asigurata.

Purtatorul de cuvant al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a declarat pentru Mediafax ca se va constitui comisia de cercetare, care va incerca sa afle ce s-a intamplat exact.

"Se va constitui comisia de cercetare si in urma evaluarii situatiei vom avea niste concluzii si se vor lua niste masuri", a spus Mirela Paraschiv.

Si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a avut o reactie pe aceasta tema. Ea a spus ca profesorul care a insotit cei 22 de copii din Olt, care au innoptat in Catedrala din Alba Iulia, a dat dovada de iresponsabilitate si ca vor fi luate masuri necesare dupa ce Inspectoratul Scolar Olt va incheia ancheta.

"Nici pe mine nu m-a revoltat mai putin. Potrivit reglementarilor in vigoare, profesorul trebuia sa se asigure de toate conditiile pentru copii in timpul transportului si, daca era gandita peste noapte, ramanerea in Alba Iulia sau cum a ajuns trenul foarte tarziu. Este lipsa de responsabilitate crasa, inspectoratul scolar va face o ancheta si nu cred ca lucrurile vor ramane asa. Parintii nu inteleg cum au acceptat sa plece copiii in excursie. (...) Astept ancheta inspectoratului si o sa luam masura care se impune", a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, la Antena3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#copii Alba Iulia innoptat Catedrala, #copii Olt fara cazare Alba Iulia , #accident