Pod prabușit în Teleorman. Șase muncitori au ajuns la spital după ce o grindă s-a prăbușit cu tot cu ei

Joi, 29 Iulie 2021, ora 09:57
3218 citiri
Pod prabușit în Teleorman. Șase muncitori au ajuns la spital după ce o grindă s-a prăbușit cu tot cu ei

Un pod care trece peste râul Vedea s-a prăbușit joi, 29 iulie, în localitatea Orbeasca de Sus, județul Teleorman, patru persoane fiind rănite.

UPDATE 11.00: Şase persoane au fost rănite, joi, după ce un pod care trece peste râul Vedea a căzut, în judeţul Teleorman. Primele date arată că este vorba despre şase muncitori care lucrau la pod, iar o grindă a construcţiei s-a desprins.

Potrivit datelor furnizate de oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, incidentul a avut loc în localitatea Orbeasca de Sus. Primele date arată că o grindă a unui pod aflat în reabilitare a căzut, iar şase muncitori aflaţi pe pod au fost răniţi.

”Victimele sunt şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, toate fiind transportate la spital cu multiple traumatisme, însă conştiente şi cooperante”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir.

Surse din Poliţie au declarat pentru News.ro că incidentul, care este încadrat drept accident de muncă, s-a produs în condiţiile în care podul este în construcţie, iar la acesta lucrează o firmă din Comarnic, judeţul Prahova, însă muncitorii sunt din localitatea Orbeasca.

Conform surselor citate, cinci dintre muncitori se aflau pe pod în momentul în care grinda a căzut cu ei, de la o înălţime de cinci – şase metri. Al şaselea muncitor, când a văzut că grinda se rupe a fugit, iar un panou care se afla sub podul aflat în construcţie a căzut peste el.

Unul dintre cei căzuţi de la înălţime are coste rupte, conform primelor evaluări făcute de medicii de la Unitatea de primiri Urgenţe Alexandria, iar cel peste care a căzut panoul are o fractură la antebraţ.

Știrea inițială: Grinda unui pod care trece peste râul Vedea, din județul Teleorman, s-a prăbușit, în timp ce se efectuau lucrări.

Din primele informații, se pare că patru muncitori au fost răniți, în momentul în care încercau să pună grinda într-un cofrag.

Potrivit ISU Teleorman, podul ce trece peste râul Vedea în loc. Orbeasca de Sus s-a prăbușit.

Reprezentanții ISU Teleorman au transmis că cele patru victime sunt conștiente.

Mai multe echipaje de ambulanță intervin la fața locului.

Podul metalic peste râul Vedea a fost inaugurat în 1905, fiind primul pod de acest gen construit în zonă. Structura are o lungime de peste 90 de metri, fiind construit din beton, în componența sa de rezistență intrând și metalul.

Citeste si:
Cea mai modernă unitate de primiri urgențe din România nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu
Cea mai modernă unitate de primiri urgențe din România nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu
Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului “Bagdasar Arseni” din Capitală, cea mai modernă din ţară, nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu, deşi a fost deschisă din 3...
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Sursa: Ziare.com