Romani, implicati in accident in Turcia: Cum se simt ranitii - unul este in stare foarte grava

Marti, 15 Martie 2016, ora 13:31
2081 citiri
Romani, implicati in accident in Turcia: Cum se simt ranitii - unul este in stare foarte grava
Foto: Arhiva Ziare.com

MAE a transmis, marti, date noi despre romanii raniti in urma accidentului rutier ce a avut loc, luni, in Turcia, mentionand ca unul este in stare grava.

Astfel, echipa consulara mobila si reprezentantul Consulatului Onorific al Romaniei la Antalya au mers luni la spitalele din Manavgat si Antaly pentru a-i vizita pe raniti, transmite MAE.

"La spitalul de stat din Manavgat se afla in prezent internati noua cetateni romani. Starea lor de sanatate este stabila, acestia aflandu-se, in continuare, sub supraveghere medicala. Unul dintre cetatenii romani a fost supus unei interventii chirurgicale, starea sa fiind grava, dar stabila", se transmite in comunicatul respectiv.

Autoritatile sutin ca unul dintre raniti a fost transportat de urgenta la un spital privat din Antalya si se afla sectia de Terapie Intensiva, cu multiple leziuni. Medicii urmand sa stabileasca daca acesta poate fi operat, marti, la coloana vertebrala.

Accident de microbuz cu 16 turisti romani in Turcia: Doi morti, ceilalti transportati la spital

"Alta persoana de cetatenie romana se afla internata intr-un alt spital din Antalya, aceasta suferind o operatie de sold in dupa-amiaza zilei de 14 martie 2016.

Alte trei persoane au fost externate, aflandu-se in afara oricarui pericol si sunt in prezent cazate la un hotel din localitatea Manavgat", mai spun reprezentantantii MAE.

Ranitii vor fi transferati in Romania in functie de evolutia starii de sanatate a acestora.

Romani morti intr-un accident de microbuz in Turcia: MAE a activat Celula de Criza

"Referitor la repatrierea trupurilor neinsufletite ale celor doi cetateni romani decedati in accidentul rutier, precizam ca, dupa finalizarea tuturor procedurilor specifice, familiile acestora vor decide asupra modalitatilor de repatriere.

Ambasada Romaniei la Ankara va asigura asistenta necesara conform competentelor legale. In acest sens, echipa consulara mobila se afla in legatura permanenta cu familiile acestora", a adaugat MAE.

In masina implicata luni in accidentul din Turcia se aflau 16 turisti romani, dintre care doi au murit, iar 14 au ajuns la spital.

A.G.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#romani accident Turcia, #romani raniti accident Turcia, #romani morti accident Turcia , #accident