Ziare.com

Turisti blocati in roata panoramica de la Salina Turda

de Alex Varzaru
Luni, 19 August 2013, ora 17:24

   

Turisti blocati in roata panoramica de la Salina Turda
Roata panoramica din Salina Turda s-a defectat luni, in timp ce era folosita de mai multi turisti care admirau de la inaltime stalactitele de sare.

Reprezentantii Salinei Turda nu au cerut ajutorul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj ci au chemat firma care se ocupa de mentenanta instalatiilor din salina. Nu se stie exact numarul turistilor blocati in roata, relateaza Ziua de Cluj.

Instalatia a fost cumparata in 2010 de la firma ungara Sodin Park si montata de Trustul de Instalatii Montaj si Constructii (TIM) Cluj. A costat 178.000 de euro si pana acum nu a mai avut vreo defectiune. Primele cercetari indica drept vinovat pentru defectiune nivelul ridicat de salinitate din incaperea in care se afla instalatia.

Salina Turda este administrata de Turda Salina Durgau SA, al carei unic actionar este Consiliul Local, care a investit 5,8 milioane de euro din 2008. In primul an de la inaugurare Salina a avut peste 375.000 de vizitatori, iar in cursul lui 2011 s-a mentinut la o cifra de vizitatori de aproximativ 350.000 de persoane.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3890 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"mentenanta instalatiilor" Varzarule? Da' tu de 'intretinere' ai

auzit fro' data, sau te-ai nascut in...no man's land!?...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor