Un deputat PSD a fost implicat intr-un accident la Iasi. Avea o alcoolemie de 0,05mg/l

Duminica, 19 Martie 2017, ora 12:38
7734 citiri
Un deputat PSD a fost implicat intr-un accident la Iasi. Avea o alcoolemie de 0,05mg/l
Foto: captura video Youtube/TVR Iasi

Deputatul PSD de Iasi Vasile Catea a fost implicat, sambata seara, intr-un accident rutier, in centrul orasului, iar o persoana a fost ranita usor.

Politicianul iesean a fost depistat de catre politisti cu o alcoolemie de 0,05mg/l alcool pur in aerul expirat, dar spune ca nu a baut alcool.

Vasile Catea conducea un Audi, iar pe strada Sfantul Lazar, din apropierea sediului SRI, masina sa a fost lovita de o autoutilitara, al carei sofer intentiona sa intre pe o strada laterala. Masina condusa de catre deputatul PSD a fost proiectata intr-un taxi.

In urma impactului, soferul taximetrului a fost ranit usor, fiind transportat la spital, dar nu a necesitat internarea.

O echipa de politisti s-a deplasat la locul accidentului, toti cei trei soferi fiind testati alcoolscopic.

"Soferul autoutilitarei nu a acordat prioritate unui autoturism Audi care circula regulamentar, iar cele doua masini au intrat in coliziune. Autoturismul Audi a fost proiectat apoi intr-un taxi. Toti cei trei soferi au fost testati alcoolscopic, iar soferul Audi a fost gasit pozitiv cu o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-a fost luata o proba de sange pentru determinarea alcoolemiei din sange", a declarat Anca Vajiac, purtatorul de cuvant al Politiei Iasi.

Parlamentarul a declarat, duminica, la Antena 3, ca autoutilitara i-a taiat calea si l-a aruncat intr-un taximetru, el sustinand ca in urma accidentului usor nu a fost nimeni ranit, ci s-au inregistrat doar pagube materiale.

Intrebat daca a consumat bauturi alcoolice, in conditiile in care etilotestul a indicat 0,05 mg/l, parlamentarul a spus ca nu si ca i s-au recoltat probe de sange pentru a se stabili cu exactitate de ce a iesit aceasta valoare.

"Si o salata de otet daca consumi poate iesi aceasta cifra, dar o sa vedem la Medicina Legala ce se va spune", a spus Vasile Catea.

"Conducerea unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, care are o imbibatie alcoolica cuprinsa intre 0,2 -0,5 g/l alcool pur in sange, respectiv 0,15 - 0,25 mg/l alcool pur in aerul expirat se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a V-a de sanctiuni (21 la 50 puncte-amenda) si cu suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 180 de zile", spune legea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#deputat PSD accident Iasi alcoolemie , #accident