Accident grav pe Autostrada Soarelui: Un autocar cu ucraineni s-a rasturnat - 2 morti, 48 de raniti (Video)

Duminica, 09 August 2015, ora 08:13
4773 citiri
Accident grav pe Autostrada Soarelui: Un autocar cu ucraineni s-a rasturnat - 2 morti, 48 de raniti (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Un autocar care transporra un grup de ucraineni, adulti si copii, si care se indrepta spre Bucuresti s-a rasturnat, in noaptea de sambata spre duminca, in jurul orei 2.00, pe Autostrada Soarelui.

In urma accidentului, 2 persoane au murit, iar 48 de persoane, dintre care 21 de copii, au fost transportati de urgenta la unitati medicale specializate din Bucuresti, arata un comunicat al MAI, remis Ziare.com. Trei persoane au refuzat transferul spre unitati medicale.

Dintre victimele accidentului doi adulti sunt in stare grava, unul suferind o amputatie, iar celalalt avand un traumatism cranio- cerebral grav. Cele doua persoane sunt internate la Spitalul Floreasca din Capitala, unde au mai fost adusi alti sapte adulti si doi copii de 10 si 11 ani.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat pentru Mediafax ca accidentul s-a petrecut in judetul Calarasi, pe sensul de mers spre Bucuresti, si ca spre zona respectiva au plecat aproximativ 15 masini de interventie ale Serviciului de Ambulanta si ale SMURD, inclusiv masina de interventie pentru victime multiple si unitatea mobila de urgenta, in judet fiind declansat planul rosu.

Raed Arafat a precizat ca 21 dintre persoanele transportate la spital au varste sub 18 ani.

La fata locului au actionat 79 de angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, medici de la Spitalul de Urgenta Floreasca, respectiv 18 echipaje SMURD, 2 pentru descarcerare, 1 spital mobil, 2 autospecialele de prima interventie si comanda si 21 de ambulante ale Serviciului de Ambulanta.

S-ar parea ca, din cauza oboselii, soferul ar fi adormit la volan si, ca urmare, autocarul a iesit de pe autostrada si s-a rasturnat in sant pe partea dreapta.

Traficul pe Autostrada Soarelui s-a reluat in conditii normale in jurul orei 10:00.

La locul producerii accidentului a fost chemat si consulul Ucrainei in Romania.

#accident autostrada soarelui, #accident autocar ucraineni , #accidente rutiere