UPDATE Soferita care a spulberat doua fete de pe un trotuar din Bucuresti, retinuta pentru 24 de ore

Luni, 01 Martie 2021, ora 17:10
8789 citiri
UPDATE Soferita care a spulberat doua fete de pe un trotuar din Bucuresti, retinuta pentru 24 de ore
Captura accident Bucuresti/Realitatea Plus

Soferita din Bucuresti care a provocat accidentul in urma caruia au murit doua fete a fost retinuta pentru 24 de ore, luni dupa-amiaza, potrivit purtatorului de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei. Femeia a fost retinuta pentru 24 de ore pentru infractiunile de ucidere din culpa si conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

"In baza probatorului administrat, politistii Brigazii Rutiere au dispus masura retinerii pentru 24h fata de conducatoarea auto, urmand ca aceasta sa fie prezentata unitatii de parchet competente cu propunerea de a se dispune masura arestului preventiv.

Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2, sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si conducere sub influenta alcoolului", au transmis autoritatile.

Ea urmeaza sa fie dusa in instanta cu propunere de arestare preventiva.

Stirea initiala: Soferita care a spulberat doua fetite cu masina pe un trotuar din Sectorul 2 al Capitalei a consumat alcool, potrivit unor surse din ancheta. Dosarul a fost transmis luni, 1 martie, de la Brigada Rutiera la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Sectorului 2, procurorul Rodica Nitescu, a declarat luni pentru HotNews.ro ca acest dosar este asteptat la Parchet in cursul zilei, dupa care procurorul de caz va decide cand va fi reaudiata femeia si daca va fi luata vreo masura impotriva acesteia.

Surse judiciare au declarat luni pentru HotNews.ro ca in declaratia data la Brigada Rutiera, sambata, femeia a scris ca se urca foarte rar la volan. Ea a mai sustinut ca isi aminteste ca ar fi stranutat de doua ori, ca i-a vazut pe copii pe trotuar, apoi s-a panicat si a incurcat pedalele masinii automate.

Audieri maraton in weekend

Femeia in varsta de 57 de ani a fost audiata trei ore, sambata seara, la Brigada Rutiera, unde s-a prezentat alaturi de fiul sau.

Imediat dupa accident, soferita a ajuns la spital, dupa ce a fost agresata de multimea stransa la fata locului, fiind lovita atat ea, cat si sotul sau, aflat pe scaunul din dreapta al masinii.

Potrivit surselor judiciare citate, femeia are permis de conducere pentru categoria B din anul 2006, insa le-a spus anchetatorilor ca nu conduce in mod constant. Ea a mai sustinut ca sambata s-a urcat la volanul masinii Mercedes in locul sotului sau, care era baut. Mai mult, ea le-ar fi spus anchetatorilor ca nu are deloc experienta pe masina automata, astfel ca a incurcat pedalele, apasand pe acceleratie, in loc de frana, au mai precizat pentru HotNews.ro sursele citate.

Femeia a fost lasata sa plece, dupa audieri, fara a fi luata vreo masura preventiva impotriva sa. "Nu s-a luat nicio masura preventiva impotriva ei. Era foarte lovita, inclusiv la fata. A fost batuta, era intr-o stare foarte proasta, era si in stare de soc. Nu s-a considerat ca este oportuna luarea vreunei masuri", a declarat duminica, pentru HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Sectorului 2, procurorul Rodica Nitescu.

Dosar penal pentru ucidere din culpa

Accidentul s-a petrecut sambata dupa-amiaza pe strada Mentiunii din Sectorul 2, unde femeia de 57 de ani a pierdut controlul volanului si a lovit cu masina un stalp care s-a prabusit. Din impact, autovehiculul a fost proiectat in gardul unui imobil, unde le-a accidentat pe cele doua fete care se aflau pe trotuar.

Fetita de 6 ani si-a pierdut viata inainte de a ajunge la Spitalul Floreasca, iar fata de 21 de ani a fost transportata la Spitalul Grigore Alexandrescu, insa nu a mai putut fi salvata, avand rani extrem de grave.

In acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpa.

Mai puteti citi:

Salarii inghetate: Cat castiga angajatii din Ministerul Muncii sau Casa de Pensii. Cu sporuri, functiile de conducere ajung la 10.000 de lei lunar

ANALIZA Ce sanse are Europa sa se apere fara sprijinul SUA in fata unei agresiuni a Rusiei

Cofetarie obligata sa despagubeasca un topmodel pentru ca i-a folosit imaginea fara acordul sau

De ce titlurile de stat Tezaur inceteaza sa mai fie profitabile din aceasta luna. Titlurile de stat, depasite de dobanzile la economii

Niciun partid nu a avansat o propunere pentru inlocuirea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Trafic blocat pe autostrada A1 în urma unui accident grav. Un microbuz s-a izbit de un TIR FOTO
UPDATE Trafic blocat pe autostrada A1 în urma unui accident grav. Un microbuz s-a izbit de un TIR FOTO
Un accident rutier grav a avut loc joi, 18 aprilie, pe autostrada A1, în zona localităţii Veştem din judeţul Sibiu. Accidentul s-a produs la kilometrul 230, pe sensul de mers Sibiu-Boiţa....
Accident între un TIR și două autoturisme, la Mizil. Un elicopter SMURD, chemat de urgență să intervină
Accident între un TIR și două autoturisme, la Mizil. Un elicopter SMURD, chemat de urgență să intervină
Un accident rutier soldat cu trei victime s-a produs miercuri la prânz, 17 aprilie, pe DN 1B, la Mizil, traficul în zonă fiind complet blocat. La locul accidentului a fost chemat un elicopter...
#accident, #accident rutier, #accident rutier Bucuresti, #accident grav Bucuresti , #accidente rutiere