Reuters: De ce est-europenii aleg pirateria pe Net si ce i-a spus Basescu lui Bill Gates

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 14:27
12672 citiri
Reuters: De ce est-europenii aleg pirateria pe Net si ce i-a spus Basescu lui Bill Gates

Este de inteles de ce est-europenii militeaza impotriva Acordului ACTA, scriu jurnalistii de la Reuters, care si explica motivele manifestarilor anti-ACTA din Europa printr-o paralela la seful statului roman Traian Basescu, care i-a spus lui Bill Gates cat de benefica s-a dovedit pentru tara noastra pirateria pe Internet.

Episodul s-a petrecut pe cand fondatorul Microsoft, Bill Gates, a venit in Romania, in februarie 2007, iar presedintele Traian Basescu i-a vorbit despre pirateria software, care a ajutat industria romaneasca de IT sa se dezvolte, aminteste Reuters, intr-un amplu articol despre acordul ACTA si protestele starnite de acesta in Europa Centrala si de Est.

Lituania a suspendat ratificarea ACTA

Evocand declaratiile de atunci ale sefului statului de la Bucuresti, jurnalistii de la Reuters explica de ce est-europenii nu vor ACTA: pentru ca interzice pirateria pe Internet.

"Intr-o regiune in care unul dintre lideri, presedintele roman, Traian Basescu, i-a spus odata lui Bill Gates ca pirateria pe Internet i-a ajutat tara sa-si dezvolte industria IT, este lesne de inteles de ce companiile se tem de larga distributie", scriu cei de la Reuters.

Si, desi pierderile cauzate de furtul online sunt greu de calculat - de cele mai multe ori, cei care descarca ilegal filme, poze si melodii nu ar fi dispusi sa le si cumpere - se estimeaza ca acestea ajung la zeci de miliarde de dolari la nivel mondial pe an.

ACTA incepe sa piarda teren in Europa

Pana acum, 21 de state membre ale UE au semnat ACTA. Ca sa poata fi ratificat de Parlamentul European, acordul trebuie sa fie semnat, insa, de toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene

PE este, potrivit jurnalistilor de la Reuters, autoritatea europeana care ar trebui sa ia taurul de coarne si sa explice de ce acordul ACTA este necesar. Insa slabe sperante sa se intample acest lucru!

Citeste si:
Propunerea PSD pentru funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților
Propunerea PSD pentru funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților
PSD o propune pe Ioana Bran în funcţia de secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor. Potrivit unei informări transmise, luni, Biroului permanent al Camerei din partea liderului...
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...