Zegrean: Nu fac declaratii pentru ca interpretati. Aveti rabdare, o saptamana nu e o viata

Marti, 14 August 2012, ora 20:40
3332 citiri
Zegrean: Nu fac declaratii pentru ca interpretati. Aveti rabdare, o saptamana nu e o viata
Foto: Ghimpele

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a fost asaltat de jurnalisti, marti seara, la iesirea din sediu, afirmand ca nu doreste sa faca declaratii, pentru ca acestea vor fi interpretate si va putea fi acuzat de antepronuntare.

Zegrean a spus ca nu vrea sa faca declaratii si ca exista un comunicat al Curtii, dupa sedinta de marti, care este clar si care poate fi citit pe site.

Un jurnalist i-a replicat lui Zegrean: "Dar avem nevoie de lamuriri", iar acesta a raspuns: "Nu, pentru ca iar interpretati in toate felurile si nu pot...".

O ziarista i-a raspuns lui Zegrean ca interpretarile apar in urma faptului ca el nu vorbeste cu presa. "Scrie foarte clar acolo (in comunicat, n.r.). Doar o interpretare: scrie foarte clar acolo, hai!", a raspuns presedintele CC.

Intrebat de ce a cerut Guvernului listele, in conditiile in care Executivul a spus ca nu el trebuie sa dea aceste liste, Zegrean a raspuns: "Pai cine a organizat referendumul?".

Intrebat daca spune, in concluzie, ca Guvernul are aceste liste, Zegrean a raspuns: "Nu le are Guvernul, cum sa le aiba? Le au institutiile...".

Intrebat ce se va intampla daca Guvernul va spune ca nu are listele, Zegrean a raspuns: "Haideti sa vedem ce va fi atunci. Faceti-mi, va rog, loc sa intru in masina! (...) Uitati-va pe site".

"De ce nu vorbiti cu noi?", a intrebat un ziarist, la care Zegrean a raspuns, razand: "Am vorbit!".

"Va fi bine, nu?", a intrebat alt ziarist, la care presedintele CC a raspuns, tot razand: "Ce? Eu stiu la ce bine va referiti dumneavoastra? Nu stiu la ce bine va referiti".

Intrebat daca romanii din strainatate vor fi inclusi in liste si daca CC va lua in calcul "ce face Guvernul acum", Zegrean a raspuns: "Nu ma puneti sa ma antepronunt, pe urma o sa spuneti ca m-am antepronuntat, da? Deci, va multumesc. Fiti intelegatori si aveti rabdare: o saptamana nu este o viata".

Dupa aceea, Zegrean s-a urcat in masina si a plecat.

CCR da un nou termen Guvernului, la solicitarea lui Traian Basescu: 21 august

Curtea Constitutionala a solicitat Guvernului sa comunice, pana la 21 august, listele electorale permanente actualizate pana la data de 10 iulie.

Curtea Constitutionala a admis, marti, solicitarea formulata de presedintele suspendat, Traian Basescu, de preschimbare a termenului sedintei CC la care va fi decisa validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivand instabilitarea politica si impactul asupra economiei.

Completarea la hotararea Curtii Constitutionale din 2 august, prin care s-a precizat temeiul legal in baza caruia urma sa fie stabilit numarul total al alegatorilor care trebuiau sa-si exprime optiunea la referendum, a fost facuta cu acordul majoritatii judecatorilor CC, a mai anuntat Curtea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Zegrean decizie CCR referendum, #Zegrean CCR liste electorale, #Zegrean referendum Basescu , #acuzatii