Ziare.com

Tokes acuza 24 de preoti reformati ca au fost informatori ai Securitatii

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 15:33

   

Tokes acuza 24 de preoti reformati ca au fost informatori ai Securitatii
Europarlamentarul Laszlo Tokes a prezentat, vineri, doua liste cu 24 de preoti reformati despre care a spus ca au fost informatori ai Securitatii si a criticat atitudinea Bisericilor Ortodoxa si Romano-Catolica, afirmand ca "dau dovada de ignoranta" in aceasta chestiune.

"Continuarea acestor dezvaluiri vine sa implineasca schimbarea de regim care a avut loc in anul 1989. Prin tacere nu facem decat sa asiguram continuitatea comunismului in societate, iar actiunile noastre fac parte din procesul inceput acum 20 de ani, la Revolutie", a declarat europarlamentarul, citat de Mediafax.

Totodata, Tokes a criticat atitudinea Bisericilor Ortodoxa si Romano-Catolica, spunand ca "dau dovada de ignoranta in aceasta chestiune, tinand secret numele fostilor colaboratori ai Securitatii".

"Noi nu suntem ortodocsi si consider ca trebuie sa ne infruntam in mod cinstit cu trecutul. Credinta si adevarul nu sunt notiuni contradictorii", a spus Tokes.

Eurodeputatul Laszlo Tokes a facut publica, in 16 februarie, o lista cuprinzand 102 ofiteri si subofiteri din cadrul fostei Securitati si al fostei Militii care au activat pentru urmarirea personalului Bisericii Reformate si a unor persoane din anturajul acestora, in perioada 1975-1989.

in 1 martie, Laszlo Tokes a prezentat inca 37 de nume de ofiteri si subofiteri ai fostei Securitati si ai Militiei care ar fi urmarit angajati si enoriasi ai Bisericii Reformate, acestea fiind adaugate pe lista cu peste o suta de nume data publicitatii in februarie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1629 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

vinejelu

m-a sunat tov. Jelu si a intrebat si ce-i cu asta?

 

Poate...

Fraieru are dreptate.....


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor