Aeroportul din Cluj a fost amendat cu 1,5 milioane de lei

Luni, 04 Mai 2020, ora 16:11
4899 citiri
Aeroportul din Cluj a fost amendat cu 1,5 milioane de lei
Foto: Facebook/Aeroportul International Avram Iancu Cluj

Consiliul Concurentei a amendat Aeroportul International Avram Iancu Cluj, al doilea aeroport ca marime din Romania, pentru abuz de pozitie dominanta, ca urmare a faptului ca managementul regiei a refuzat accesul companiei de handling Romanian Airport Services la infrastructura aeroportuara, arata compania privata intr-un comunicat.

Romanian Airport Services a precizat ca e vorba de o amenda de 1,5 milioane lei. Consiliul Concurentei nu a confirmat aceasta cifra pana la momentul publicarii articolului.

Decizia a fost pronuntata in cadrul investigatiei declansate prin Ordinul presedintelui Consiliului Concurentei nr. 447 din 24 iunie 2016, in urma unei plangeri formulate de catre Romanian Airport Services.

Decizia Consiliului Concurentei urmeaza sa fie publicata si poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

"Consiliul Concurentei a amendat Aeroportul International Avram Iancu Cluj pentru abuz de pozitie dominanta, ca urmare a faptului ca managementul regiei a refuzat accesul companiei de handling Romanian Airport Services la infrastructura aeroportuara, incalcand astfel atat Legea Concurentei cat si Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene. Aceasta este prima masura de sanctionare aplicata de autoritatea de concurenta in industria aviatiei din Romania", arata compania Romanian Airport Services in comunicat.

Prin Decizia nr. 74 din 8 octombrie 2019, plenul Consiliului Concurentei a constatat savarsirea de catre Aeroportul International Avram Iancu Cluj a unui abuz de pozitie dominanta, prin refuzul de a permite accesul societatii Romanian Airport Services la infrastructura aeroportuara necesara prestarii serviciilor de handling la sol pe Aeroportul Cluj in perioada 11 septembrie 2015 - 9 martie 2017, incalcand astfel prevederile art. 6 alin. (1) din Legea concurentei nr. 21/1996, precum si prevederile art. 102 din Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene.

Asistenta juridica a Romanian Airport Services pe parcursul investigatiei a fost asigurata de catre societatea de avocati Furtuna si Asociatii, specializata in dreptul aviatiei.

Romanian Airport Services este o companie romaneasca de handling ce activeaza pe zece Aeroporturi din Romania, asigurand in 2019 servicii pentru aproximativ 6.300.000 pasageri si 47.000 de miscari de aeronave.

Aeroportul International Avram Iancu Cluj este o regie autonoma ce functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj si a inregistrat in anul 2019 un trafic de aproximativ 2.920.000 de pasageri, fiind al doilea cel mai mare aeroport din Romania.

Asemănări și deosebiri între fostul USL, "cea mai toxică alianţă politică" și coaliția actuală: "Boc și Băsescu au tăiat joburile și au sugrumat mediul privat"
Asemănări și deosebiri între fostul USL, "cea mai toxică alianţă politică" și coaliția actuală: "Boc și Băsescu au tăiat joburile și au sugrumat mediul privat"
Comparații între USL și actualele negocieri care duc la ideea că am avea de-a face cu o repetare a istoriei sunt din ce în ce mai frecvente. Sunt însă și mari diferențe între cele două...
Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Calvarul orelor pierdute în trafic, poluarea și stresul de a alege un mijloc de transport comod și eficient sunt strâns legate de deplasarea zilnică la locul de muncă al locuitorilor...
#aeroport Cluj amendat, #aeroport Cluj amenda pozitie dominanta , #aeroport