Alerta pe aeroportul din Copenhaga: Un terminal a fost evacuat

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 14:21
4503 citiri
Alerta pe aeroportul din Copenhaga: Un terminal a fost evacuat
Foto: Facebook/Copenhagen Airport (CPH)

Un terminal al aeroportului din Copenhaga a fost evacuat, miercuri, dupa ce autoritatile daneze au gasit un bagaj suspect.

Pasagerii care ar fi trebuit sa se imbarce in avioane folosind terminalul 3 al aeroportului au fost redirectionati catre alte terminale, a declarat un purtator de cuvant al aeroportului pentru Reuters.

De asemenea, reprezentantii metroului din Copenhaga au anuntat pe site-ul oficial ca statia care deserveste aeroportul nu poate fi folosita momentan. Nici trenurile DSB nu mai opresc in statia aeroportului.

Politia din Copenhaga a informat pe Twitter ca "o situatie suspecta" in aeroportul din Copenhaga a dus la evacuarea Terminalului 3, scrie The Local.

Presa daneza a relatat ca o forta impresionanta de politie a fost desfasurata in aeroport.

Totodata, publicatia suedeza Expressen a transmis ca doua autospeciale pline cu politisti care purtau veste antiglont au aparut la fata locului. Un agent ar fi strigat in aeroport "toata lumea afara", dupa care s-a instalat panica.

Incidentul vine la doar cateva ore dupa ce autoritatile daneze au ridicat gradul de amenintare terorista la nivelul 2, pe fondul atentatelor din Paris de saptamana trecuta, soldate cu 129 de morti.

In noaptea de marti spre miercuri, doua curse Air France din Statele Unite ale Americii spre Paris au fost deviate, din cauza unor amenintari cu bomba. Cele doua aeronave vizate nu au mai ajuns in Franta, ci au aterizat pana la urma cu bine tot pe aeroporturi de pe continentul american. Alarmele s-au dovedit a fi false.

Alerta cu bomba in doua avioane Air France care zburau catre Paris UPDATE

Tot miercuri a avut loc o interventie a fortelor speciale franceze, in cartierul Saint-Denis din nordul Parisului. Tinta operatiunii ar fi fost Abdelhamid Abaaoud, teroristul considerat creierul atentatelor de saptamana trecuta de la Paris, insa el nu se afla printre cei arestati de politisti.

Focuri de arma si explozii la Paris: Teroristi "neutralizati", o femeie kamikaze s-a aruncat in aer

In cadrul operatiunii au fost arestate sapte persoane, iar o femeie-kamikaze, baricadata intr-un apartament, a murit dupa ce si-a detonat centura cu explozibili. Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a confirmat ca inca un suspect a fost impuscat mortal.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Aeroport Copenhaga alerta, #Aeroport Copenhaga bagaj suspect, #Aeroport Copenhaga terminal evacuat , #aeroport