Brasovenii vor avea in sfarsit aeroport. Constructia pistei incepe la vara

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 08:25
3321 citiri
Brasovenii vor avea in sfarsit aeroport. Constructia pistei incepe la vara
Foto: Arhiva

Constructia pistei aeroportului international Brasov-Ghimbav va incepe la vara, urmand ca saptamana viitoare sa fie primita autorizatia, din partea Autoritatii Nationale de Aeronautica.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Mihai Popa, a declarat ca a discutat despre acest subiect cu vicepremierul Liviu Dragnea.

"In mod cert, lucrarile la pista aeroportului vor incepe la vara. Discutam despre un aviz pe care Autoritatea Nationala Aeronautica trebuie sa il acorde pentru ca este vorba despre investitia unui aeroport international, discutam despre liniile aeriene, nu discutam despre o problema de investitie din punctul de vedere al constructiei. Aici totul este finalizat", a spus vicepresedintele CJ, conform Capital.

Banii pentru lucrarile de desecare a terenului urmeaza sa vina de la Ministerul Mediului, acestia ridicandu-se la suma de patru milioane de euro.

Pista va avea o lungime de 2.850 de metri si o latime de 45 de metri, termenul de executie fiind de un an de la inceperea lucrarilor.

"Exista o alocare de fonduri, trebuie deblocata. Ni s-a spus ca acesti bani au fost prevazuti in bugetul pe acest an. Exista si varianta fondului de rezerva la dispozitia primului-ministru. Important este urmatorul aspect pe care trebuie sa il avem in vedere. Aeroportul international Brasov-Ghimbav face parte din prioritatea judetului Brasov in perspectiva regionalizarii din acest an.

Fara aeroport s-ar putea sa pierdem puncte importante si deja suntem aproape la egalitate cu Sibiul care are un lobby mult mai puternic si care se bucura de un lobby international, mai ales german, extrem de puternic. Si in aceasta directie trebuie sa punem toti osul, inclusiv mass-media brasoveana, pentru ca discutia este indreptata mai ales spre Sibiu", a mai subliniat vicepresedintele CJ.

Contractul pentru constructia pistei aeroportului international Brasov-Ghimbav a fost semnat la jumatatea lunii noiembrie 2012 cu firma Vectra Service SRL care a castigat licitatia.

La vremea respectiva reprezentantii firmei, dar si autoritatile judetene afirmau ca lucrarile la constructia pistei vor incepe imediat ce vremea va permite, adica in primavara acestui an.

Fondurile necesare constructiei pistei sunt alocate din bugetul propriu al judetului, iar presedintele CJ, Aristotel Cancescu, preciza ca acestea exista fiind vorba de 12,76 milioane de euro plus TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Aeroport Brasov Ghimbav, #constructie pista aeroport Ghimbav, #bani aeroport Ghimbav , #aeroport