Cand va fi gata pista aeroportului Brasov-Ghimbav

Vineri, 08 August 2014, ora 21:54
7439 citiri
Cand va fi gata pista aeroportului Brasov-Ghimbav

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a anuntat, vineri, ca pista aeroportului Brasov - Ghimbav va fi terminata in jurul datei de 20 septembrie, aceasta fiind finalizata in proportie de 90 la suta.

Presedintele CJ Brasov a spus ca pentru finalizarea lucrarilor la aeroport ar mai fi nevoie de aproximativ 20 de milioane de euro, dar ca doua firme din China si una din Turcia sunt deja interesate pentru a face investitii.

Pista aeroportului va avea o lungime de 2.820 de metri si o latime de 45 de metri (60 de metri cu acostamente), iar investitia se ridica la 17 milioane de euro, inclusiv TVA.

In data de 25 august vor fi deschise ofertele pentru realizarea suprafetelor de miscare aeroportuare - calea de rulare care face legatura intre suprafata de parcare a aeronavelor si pista de decolare, dar si pentru platforma de parcare, canalizarea pluviala si drenajul pentru suprafetele de miscare, lucrari a caror valoare se ridica la aproximativ 28,66 milioane lei.

Calea de rulare va avea o lungime de 212 metri, o latime de 23 metri si acostamente de 7,5 metri pe ambele laturi, iar suprafata de parcare, unde se vor desfasura operatiunile de imbarcare, debarcare, alimentarea aeronavelor si celelalte operatiuni aeroportuare va avea o suprafata de 17.750 metri patrati.

"Anul acesta va fi terminata si documentatia pentru balizaj, astfel incat lucrarile sa fie terminate anul viitor. De asemenea, pregatim caietul de sarcini pentru lansarea unei licitatii prin care vrem sa identificam colaboratori care sa finalizeze investitia si, care, ulterior, sa opereze acest aeroport", a spus Cancescu.

In ultima etapa a proiectului se vor realiza turnul de control, terminalul pentru pasageri, instalatiile de balizaj, remiza pentru pompieri, statia de transformare sau hangarul pentru utilaje.

Valoarea acestor lucrari este intre 15 si 32 milioane euro fara TVA.

Citește și:
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
În toiul votului pentru aderarea la Schengen, coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce ministrul Energiei a prezentat un OUG despre care opoziția a spus că ar fi o „taxă...