Ce masuri pregateste Ministerul Transporturilor dupa aglomeratia de pe Otopeni

Luni, 30 Martie 2020, ora 13:25

   

Ce masuri pregateste Ministerul Transporturilor dupa aglomeratia de pe Otopeni
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anuntat, luni, ca este luata in calcul varianta ca, pe Aeroportul International Henri Coanda, sa fie debarcata o singura cursa, pentru ca pasagerii sa fie determinati sa pastreze distanta de doi metri intre ei.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care, luni dimineata, au aparut imagini din Aeroportul Otopeni, in care se pot vedea pasagerii a trei curse, care stau unii langa altii, fara a pastra distanta de doi metri dintre ei, recomandata in contextul pandemiei de coronavirus.

"Am discutat cu cei de la Aeroportul Otopeni in aceasta dimineata (luni dimineata - n.red.). Au venit trei curse in acelasi timp. Din pacate, cu toate ca aveam spatiu suficient ca pasagerii sa pastreze acea distanta minim obligatorie de doi metri, cu toate ca aveam afise si indicatoare, cu toate ca am difuzat in permanenta mesaje audio si video, in interiorul aeroportului, pentru a pastra acea distanta, pasagerii au ales, din pacate, sa stea in apropiere unul de celalalt, cu toate riscurile pe care si le asuma.

Luam in calcul sa pemitem accesul in aeroport pe o singura cursa, astfel incat sa nu se suprapuna mai multe curse. Daca nu reusim sa-i convingem sa inteleaga sa pastreze aceasta distanta, atunci vom permite accesul, debarcarea unei singure curse astfel incat aceasta distanta, foarte clara, de altfel marcata in aeroport, dar care nu este respectata, sa fie respectata", a explicat Bode, la Antena3.

Ministrul Transporturilor spune ca, in prezent, pot debarca, simultan, doua sau trei curse aeriene. Singura conditie este, insa, ca pasagerii sa stea la distanta de doi metri unii fata de altii.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 6237 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
In-cre-di-bil !
S-a trezit si asta dupa 3 saptamani. Incredivibil. Oare toti sunt la fel de incompetenti ca el, sau si mai si?
oranghutan
rank 5
Corect, domne, o singură cursă debarcată,
fiecare pasager coboară din avion cand ăla de dinaintea lui deja ese pe usă aieroportului. Că numa' din cauza lumii care se buluceste avem noi, organili, atatea problemuri peste tot.
A, si să se dee la difuzor imnu' national, pe toată durata debarcării. Numa' asea fuge virusii de oameni
RN
rank 5
Adică după ce au stat în avion ore în șir...
...umăr la umăr și la juma' de metru față de ăia din față și spate ne pălește dorul de organizare...
Nu zic că nu era bine să stea la 2 metri unul de altul in aeroport. Doar puțin prea tirziu după ce au stat ca sardinele in avion.
Nonpolitikon
rank 5
Pentru protecția și tratamentul imediat următor ale repatriabililor,
accesul in Țară al acestora ar trebui făcut, in special, cu ajutorul trenurilor-spital și al navelor-spital, iar dacă vreunele dintre acestea ne sunt pe moment insuficiente, ar trebui solicitat ajutorul Crucii Roșii și al Aliaților.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor