Cosmarul taxiurilor de la Aeroportul Otopeni s-a incheiat - Decizia luata de Guvern (Video)

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 17:11
6185 citiri
Cosmarul taxiurilor de la Aeroportul Otopeni s-a incheiat - Decizia luata de Guvern (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, sa scoata restrictia privind dimensiunea portbagajului in cazul taxiurilor care au acces in incinta Aeroportului International Henri Coanda din Bucuresti, pentru a elimina blocajele existente.

Astfel, acum au din nou voie sa intre in incinta aeroportului taxiurile care au portbagaj mai mic de 500 de litri, potrivit unui comunicat al Executivului, citat de News.ro.

S-a sfarsit cosmarul cu taxiurile de pe aeroportul Henri Coanda? Anuntul ministrului Transporturilor (Video)

Modificarile, pe larg

Aeroportul Henri Coanda a introdus, la inceputul acestei luni, noi conditii pentru taximetristii care opereaza in zona aeroportului, avand dreptul sa preia clienti doar taxiurile care au avize de la Politia Transporturi Aeriene si Politia de Frontiera si care dispun de un portbagaj cu o capacitate mai mare de 500 de litri, a anuntat recent Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Acum, Guvernul a modificat Legea Taximetriei si a eliminat restrictia privind volumul portbagajului in cazul taxiurilor care au acces in locurile de asteptare ale aeroporturilor. Astfel, acum au voie sa intre pe aeroport si taxiurile care au portbagaj mai mic de 500 de litri.

"Masura are scopul sa elimine blocajele existente in activitatea de transport in regim de taxi de la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti", se arata in comunicatul Executivului.

Masura este valabila si pentru Aeroportul Aurel Vlaicu (Baneasa). Eliminarea restrictiei s-a decis printr-o Ordonanta de Urgenta adoptata miercuri de Guvern, act normativ care modifica Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, cu modificarile si completarile ulterioare.

Masuri luate dupa tragedia din Bruxelles

Dupa atentatul terorist din martie 2016, care a avut loc pe aeroportul din Bruxelles, pentru imbunatatirea masurilor de securitate, oficialii romani au decis implementarea unui pachet de masuri suplimentare pentru sporirea gradului de siguranta pe Aeroportul International Henri Coanda.

Una dintre aceste masuri se refera la emiterea unor permise de acces in zona de preluare a pasagerilor de la aeroport pentru taximetristi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#taxiuri aeroport Bucuresti eliminare restrictii, #eliminare restrictii taxiuri aeroport, #taxiuri aeroport bucuresti, #aeroport taxiuri , #aeroport
Comentarii