Cum sunt fraieriti soferii care parcheaza la Aeroportul Henri Coanda

Sambata, 30 Martie 2013, ora 09:38
12536 citiri
Cum sunt fraieriti soferii care parcheaza la Aeroportul Henri Coanda
Foto: Capital

Soferii care au avut ghinionul sa isi lase masina, in ultimele saptamani, in parcarile cu plata ale Aeroportului Henri Coanda la ore cu trafic intens au fost fraieriti printr-o metoda simpla - la suma datorata stationarii masinii se adauga (culmea!) inca cel putin trei lei pentru timpul petrecut de sofer la coada pentru a plati parcarea.

Pare greu de crezut ca se poate intampla asa ceva chiar la intrarea pe cea mai mare poarta aeriana a Romaniei, tara dornica de a fi admisa in Spatiul Schengen. Si totusi e cat se poate de real.

Televiziunile de stiri au prezentat zilele trecute coada impresionanta formata la una dintre casieriile la care se achita parcarea, in conditiile in care automatele destinate acestei operatiuni nu functioneaza. Nervosi, oamenii si-ar fi dorit sa plece fara sa plateasca, simtindu-se umiliti ca trebuiau sa stea atata timp la coada din cauza nepasarii si proastei organizari.

Incalificabil era insa faptul ca, stand la coada zeci de minute, suma pe care soferii trebuiau sa o achite pentru plata parcarii crestea. Cum s-ar spune, adaptand o vorba din popor, "Si tinut pe loc, si cu banii luati!".

Pana la urma, datorita prezentei la fata locului a televiziunilor de stiri, s-a decis ca barierele sa fie ridicate si soferii sa fie lasati sa plece acasa fara sa mai achite, pentru a se evita izbucnirea unui conflict.

Dar aceea a fost o rezolvare de moment, pentru ca situatia s-a tot repetat. Marti la amiaza, de exemplu, un sofer, care a stationat doar 15 minute cu masina in parcare, dar inca vreo 20 de minute la coada la casierie pe un frig naprasnic, a fost pus sa plateasca nu doar cei 3 lei datorati stationarii voluntare, ci 6 lei, adica si pentru timpul in care masina sa l-a asteptat cat timp el a stat la coada.

Soferul s-a simtit nedreptatit si a refuzat sa achite banii ceruti de casierita in baza jetonului pe care i-l inmanase. Dincolo de suma insignifianta, era vorba de un principiu fundamental: "De ce ma las inselat?"

In ciuda faptului ca cei din jurul sau (aflati in aceeasi situatie!) vociferau si il luau peste picior cerandu-i sa nu se zgarceasca pentru trei lei, barbatul a decis sa nu cedeze. In timp ce toti ceilalti au platit, el s-a dus la politistul care era de serviciu la ora aceea, iar el l-a indrumat la serviciul de informatii spunand ca degeaba suna la 112, pentru ca problema e cunoscuta si nu tine de Politie, ci, mai degraba, de Protectia Consumatorului.

Dupa indelungate discutii cu un reprezentant al administratiei aeroportului (extrem de amabil si intelegator), barbatul a fost indemnat sa faca o reclamatie pe care sa o depuna intr-o cutie special amenajata in apropiere de Biroul de Informatii. Ceea ce a si facut, inainte de a merge si a achita (cu sufletul impacat ca a facut ce trebuie) ... 9 lei. Nu 3 cat datora pentru stationare, nu 6 cat i se ceruse initial si pentru statul la coada, ci inca 3 lei in plus pentru timpul petrecut in aeroport incercand sa isi sustina punctul de vedere.

Purtator de cuvant al Aeroportului Henri Coanda: Ne cerem scuze, restituim sumele aferente

Contactat vineri de Ziare.com, purtatorul de cuvant al Aeroportului Henri Coanda, Valentin Iordache, a sustinut ca problema va fi rezolvata in cateva zile.

"Aceste automate vor fi repuse in functiune in foarte scurt timp. Din pacate, nu va pot da un termen acum, probabil ca luni o sa stiu exact termenul daca nu cumva pana atunci vor fi si functionale".

Intrebat cum s-a ajuns in aceasta situatie, ca soferii sa fie fortati sa scoata din buzunar niste bani in mod incorect, din cauza unor automate nefunctionale, Valentin Iordache a raspuns: "E o problema un pic mai complicata. A expirat un contract de mentenanta pentru ele si, desi ele sunt bune, nu au putut fi pastrate in stare de functionare pentru ca a expirat contractul de mentenanta care e obligatoriu in conditiile legii".

Purtatorul de cuvant al aeroportului nu a putut preciza cand a expirat acest contract de mentenanta, adica de cat timp sau cam cati soferi au fost pagubiti in acest mod.

In schimb, Valentin Iordache a declarat ca automatele vor fi puse foarte repede in functiune.

"S-a semnat astazi (vineri - n.red.) un contract cu o firma care urmeaza sa le asigure mentenanta in continuare", a declarat acesta pentru Ziare.com, fara sa ofere prea multe detalii in legatura cu firma care a preluat contractul de mentenanta al automatelor.

"Banuiesc ca este una din firmele din grupul UTI, dar nu stiu care. (...) Luni o sa aflu mai multe", a declarat acesta, adaugand: "In ceea ce priveste faptul ca oamenii au platit mai mult, pentru cei care au depus o sesizare in acest sens, noi restituim sumele aferente asteptarii suplimentare. La urmatoarea vizita, prin orice modalitate de plata doresc dansii, noi restituim acele sume suplimentare cu scuzele aferente".

Pe de alta parte, intrebat de ce nu s-au deschis mai multe casierii pentru a prelua fluxul in conditiile in care automatele nu functionau, Valentin Iordache a explicat: "Nu este atat de simplu sa deschizi o casa noua. Trebuie o casa fiscalizata, inregistrata, autorizata, nu e asa simplu - pui pe cineva sa incaseze. E mai simplu sa repunem in functiune automatele care sunt acolo decat sa autorizam alte case pentru cateva zile. Procedura este de durata".

"Important este ca s-a semnat astazi contractul, se trece in regim de urgenta la repunerea in functiune a acestor aparate. Probabil ca va dura cateva zile. Luni o sa stiu si cat o sa dureze. Pentru pasagerii care au platit mai mult, cu scuzele de rigoare, returnam suma aferenta care, de obicei, se ridica la 3 lei in anumite situatii, pentru ca asta se intampla numai in orele de varf", a mai sustinut acesta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#automate parcare aeroport Henri Coanda, #plata parcare aeroport Otopeni , #aeroport
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Neglijenta clara! Directorul aeroportului inca nu este demis?
Poza malmo
malmo
rank 5