Nebunie pe Otopeni. Tarom recomanda sa se vina mai devreme la aeroport

Joi, 30 August 2012, ora 16:10
8921 citiri
Nebunie pe Otopeni. Tarom recomanda sa se vina mai devreme la aeroport
Foto: Buzz News

Aglomeratie si haos pe Otopeni. Mai multi calatori care trebuiau sa plece de pe Aeroportul "Henri Coanda" joi dimineata nu au reusit sa se urce in avion.

Zeci de persoane au ramas la sol din cauza ca unele companii au vandut mai multe bilete decat locurile disponibile, arata B1 TV.

In plus, orarul zborurilor nu era afisat la fiecare ghiseu, iar pasagerii s-au amestecat intre ei, formand cosi uriase la punctele de check-in.

Au fost si unii calatori sositi pe Otopeni cu doua ore inainte de decolare, care nu au reusit sa se imbarce si acum asteapta despagubuiri de compania aeriana cu care trebuiau sa plece.

Compania Tarom recomanda pasagerilor sa vina la aeroport cu minimum doua ore inainte de plecarea cursei, din cauza aglomeratiei care se inregistreaza, in aceasta perioada, atat pe cursele regulate, cat si pe cele charter.

"Dat fiind numarul foarte mare de pasageri atat pe cursele regulate, cat si pe numeroasele curse charter efectuate de Tarom in aceasta perioada, ne pare rau sa anuntam un timp de asteptare mai mare decat de obicei, pentru efectuarea formalitatilor de check-in in aeroport. In acest sens, rugam pasagerii sa se prezinte in aeroport cu cel putin doua ore inainte de plecarea cursei, asa cum este prevazut in conditiile de calatorie, pentru a evita aglomeratia si a scurta timpul de asteptare", se precizeaza intr-un comunicat remis presei, joi, de Tarom.

Totodata, compania aeriana tine sa reaminteasca pasagerilor ca exista si posibilitatea de a efectua check-in atat online, pe www.tarom.ro, cat si la chioscurile de self-checkin din aeroport.

La sediul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va avea loc vineri, de la 9.00, o intalnire pe tema situatiei existente la Aeroportul International Henri Coanda, potrivit reprezentantilor MTI, potrivit unui comunicat remis redactiei ziare.com.

La intalnire vor participa Valentin Preda, secretar de stat in MTI, Doru Dumitrescu, subsecretar de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, reprezentanti ai Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Inspectoratului General al Politiei Romane, Jandarmeriei Romane, Politiei de Frontiera, Serviciului Roman de Informatii, SC Romprest Security SRL, dar si reprezentanti ai asociatiilor de taximetrie (Asociatia Camera Nationala a Taximetristilor din Romania, Asociatia Nationala a Operatorilor de Taxi din Bucuresti).

In cadrul intalnirii vor fi abordate subiecte precum clarificarea si stabilirea obligatiilor tuturor partilor implicate in asigurarea securitatii personalului si pasagerilor in perimetrul aeroportuar; imbunatatirea masurilor privind siguranta pasagerilor, cat si implementarea unor masuri eficiente pentru prevenirea savarsirii infractiunilor in acelasi perimetru.

Ambasada Japoniei la Bucuresti a solicitat autoritatilor romane imbunatatirea conditiilor de pe aeroporturile din Romania, astfel incat turistii veniti pentru prima data in tara sa le poata folosi in siguranta, potrivit Mediafax.

Aceasta este prima reactie a ambasadei Japoniei la Bucuresti, dupa cazul studentei japoneze ucise intr-o padure de langa Otopeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tarom aglomeratie Otopeni aeroport, #Tarom check in avioane, #Tarom curse zbor , #aeroport