Noul terminal de pe aeroportul "Henri Coanda" il face mandru pe Boc

Marti, 29 Martie 2011, ora 15:31
2532 citiri
Noul terminal de pe aeroportul "Henri Coanda" il face mandru pe Boc
Foto: Antena3

Premierul Emil Boc a inaugurat, marti, noul terminal al Aeroportului Henri Coanda din Otopeni, prilej cu care a declarat ca se simte "mandru, ca roman", vazand aceasta "carte de vizita" cu care tara noastra ii primeste pe straini.

"Aceasta investitie, ca si celelalte care se vor derula pe parcursul acestui an, vor contribui la stabilitatea economica a tarii si pregatirea cresterii economice", a spus premierul Emil Boc.

"Este un drum greu, dar sigur, un drum al cresterii economice bazat pe argumente, pe acoperire financiara", a adaugat premierul, exprimandu-si convingerea ca in acest an va reincepe cresterea economica, iar aceasta se va consolida in anii urmatori.

"Acest pas este unul mic pe linia investitiilor, dar reprezinta linia corecta pe care Romania trebuie sa o urmeze in perioada urmatoare", a mai spus premierul, sustinand ca Guvernul nu va face niciun pas inapoi de pe linia masurilor de reforma preconizate.

La inaugurare au mai participat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si ministrul de Interne, Traian Igas.

Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti a fost extins cu un nou terminal de pasageri in urma unei investitii de 60 de milioane de euro. Noul terminal a fost proiectat pentru a raspunde si cerintelor impuse de aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Primul avion care a andocat la noul terminal al aeroportului este o cursa Tarom din Bruxelles, fapt care simbolizeaza decizia politica asteptata de Romania cu privire la aderarea la spatiul Schengen, care urmeaza sa fie luata in capitala Belgiei, scrie Evenimentul Zilei.

Din punct de vedere al capacitatii, numarul pasarelelor de imbarcare si debarcare a crescut de la 5 la 14, iar numarul de porti de imbarcare la 24, fata de 9 cate erau inainte de inceperea lucrarilor de extindere.

Numarul locurilor de asteptare a crescut de la 500 la 2.000, iar suprafata totala a aeroportului a crescut de la 7.966 mp la 24.566 mp.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#terminal Henri Coanda, #Boc inaugurare aeroport terminal, #terminal Otopeni Schengen , #aeroport
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
De bine de rau , in ciuda crizei , a lipsurilor uite ca se termina cate ceva .
Poza Kronstadter
Kronstadter
rank 5
Hai sariti, cartiti si injurati-l ca v-a facut aeroport mai mare! Un motiv la fel de bun ca oricare altul !