Peste 550.000 de pasageri au tranzitat aeroporturile Otopeni si Baneasa in aprilie

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 14:24
993 citiri
Peste 550.000 de pasageri au tranzitat aeroporturile Otopeni si Baneasa in aprilie

Pentru luna aprilie 2011, pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti este prognozat un trafic de aproximativ 568.000 pasageri, fiind estimata o crestere de circa 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, au declarat luni reprezentantii CNAB.

"In intervalul aferent sarbatorilor pascale, traficul aerian se deruleaza in conformitate cu programul de vara al curselor aeriene. Conform programului de vara al curselor aeriene, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti numarul de miscari aeronave (aterizari si decolari) este in medie de 200/zi, respectiv de 54/zi pentru Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu", au precizat reprezentantii CNAB.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza un numar de 34 companii aeriene, care asigura legaturi directe cu aproximativ 60 de destinatii in trafic international si cu noua destinatii in trafic intern.

Totodata, pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel-Vlaicu opereaza zboruri regulate un numar de trei companii aeriene care ofera zboruri directe spre 26 de destinatii din Europa.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, declara in martie, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului International Henri Coanda, ca traficul estimat pentru 2011 pe acest aeroport va fi de 7,5 milioane de pasageri, urmand sa ajunga la 12 milioane de pasageri in 2015.

"Pentru aeroportul Aurel Vlaicu Baneasa se preconizeaza un trafic pentru 2011 de 1,5 milioane pasageri, capacitatea operationala fiind de 15 miscari de aeronave/ora. Va fi o reorganizare a interiorului terminalului in acest an si transformarea in City Airport", au estimat reprezentantii aeroportului.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) asigura managementul si coordonarea operationala a celor doua aeroporturi aflate in zona Capitalei si a fost infiintata prin fuziunea Companiei Nationale "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti" cu Societatea Nationala "Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu" in februarie 2010.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#trafic Baneasa, #trafic Otopeni, #castiguri Otopeni, #castiguri Baneasa, #trafic Paste aeroporturi Romania , #aeroport