Pistele de la Otopeni au probleme grave. Iata de ce au ajuns avioanele sa aiba intarzieri chiar si de 4 ore

Marti, 04 Iulie 2017, ora 12:48
16032 citiri
Pistele de la Otopeni au probleme grave. Iata de ce au ajuns avioanele sa aiba intarzieri chiar si de 4 ore

Deputatul USR Catalin Drula a cerut, luni, demisia conducerii Aeroportului Henri Coanda din Otopeni din cauza problemelor de pe piste.

"Complet inacceptabil ce se intampla cu Aeroportul Otopeni. Una dintre piste (08L/26R) este pe o treime scoasa din uz de buna vreme "pentru reparatii" si prin urmare nu are decat 2200 m utilizabili.

Cealalta pista este intr-o stare precara si se inchide periodic pentru ca apar deteriorari si gropi care trebuie remediate de urgenta. Cum inteleg ca s-a intamplat astazi", a scris deputatul Catalin Drula pe Facebook.

Astfel, sustine Drula, se ajunge la situatia in care aeroportul functioneaza cu o singura pista de 2.200 de metri, iar avioanele mai mari nu pot ateriza/decola pe aceasta lungime, ceea ce duce la intarzieri.

"Totul din cazul politizarii excesive si a incompetentei generalizate de la Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti" (CNAB). Recent, domnul ministru Cuc l-a pus director interimar pe fostul sau sef de cabinet. Nici gand sa respecte OUG 109/2011 si sa mandateze un management profesionist.

Pilele, rudele, amantele si baietii de la partid stau bine mersi in CNAB. Pe nervii, timpul si banii calatorilor care asteapta acum in aeroport.

Ca membru al Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputatilor, ii cer ministrului Cuc sa-l demita de urgenta pe directorul Mandrescu si sa profesionalizeze managementul acestei companii esentiale pentru economia romaneasca", a incheiat deputatul.

Ce spun reprezentantii Aeroportului Otopeni

Contactat de Ziare.com, purtatorul de cuvant al aeroportului Henri Coanda, Valentin Iordache, a confirmat ca luni a fost o situatie neplacuta la una dintre piste, ceea ce a generat intarzieri si ne-a explicat ca problema este mai veche.

"Pista 2 se utilizeaza intr-adevar cu prag decalat si nu este o situatie recenta. Este o situatie mai veche si depinde si de niste aspecte din justitie, iar pe pista 1 se fac regulat interventii pentru reparatii curente.

Daca nu s-ar putea opera in siguranta pe piste, nu s-ar opera. Se opereaza cu avizul expres al Autoritatii Civile Romane, ca si pentru orice alta pista de aeroport din tara asta", a spus Iordache pentru Ziare.com.

Acesta a precizat ca luni, atunci cand s-a constatat ca "pista aceasta mai scurta nu prezinta deplina siguranta in operarare, a fost oprita operarea pe ea si au rezultat intarzieri, dar nu tine nimeni o pista functionala daca nu e sigura doar ca sa nu aiba avioanele intarzieri".

Iordache ne-a mai spus ca intarzierile nu au fost mari in general, dar au fost cazuri si de intarzieri de 3-4 ore.

Problemele de pe pistele aeroportului Otopeni nu sunt necunoscute si nici recente. In 2016, Iordache a vorbit, pentru Pro TV, despre aceste gropi aparute pe una dintre piste. "Este vorba de anumite exfolieri, anumite zone care s-au umflat, au aparut anumite protuberante, ca urmare a urmare a unor lucrari efectuate si nu au fost conform cu nivelul cerut. Motiv pentru care imediat ce vremea o va permite vom reintra la reparatii pe pista aeroportului", spunea atunci reprezentantul aeroportului Otopeni.

Citeste si:
Cine sunt principalii donatori AUR. Un etnic maghiar, un bibliotecar și un demisionar au băgat peste 300.000 de lei în partid
Cine sunt principalii donatori AUR. Un etnic maghiar, un bibliotecar și un demisionar au băgat peste 300.000 de lei în partid
AUR este singurul partid din România care nu s-a atins de subvenția de la stat, în ciuda faptului că este un partid tânăr, care are pretenții de creștere și care are numeroase cheltuieli....
Bogdan Olteanu a fost eliberat din închisoare. Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă
Bogdan Olteanu a fost eliberat din închisoare. Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă
Curtea de Apel București a decis joi, 18 august, eliberarea din penitenciar a fostului lider liberal Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator al BNR....