Tarife noi pentru taxiurile de pe Otopeni

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 12:42
3021 citiri
Tarife noi pentru taxiurile de pe Otopeni

Tarifele maxime pentru prestarea serviciilor de transport in regim de taxi stabilite de catre Aeroportul Otopeni vor fi de 3,5 lei la pornire si 35 lei/ora la stationare, au anuntat vineri reprezentantii Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB).

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) organizeaza procedura de licitatie pentru atribuirea permiselor de acces auto in vederea desfasurarii activitatii de transport de persoane in regim de taxi.

Potrivit anuntului, la licitatie pot participa toti transportatorii autorizati, detinatori ai autorizatiilor taxi valabile, eliberate de localitatea de autorizare in care este situat aeroportul, precum si din zonele limitrofe.

"Tarifele maximale stabilite de catre Aeroportul Otopeni pentru prestarea serviciilor de transport in regim de taxi sunt tariful maxim de distanta de 3,5 lei/km, tariful maxim de pornire de 3,5 lei, iar pentru stationare de 35 lei/ora", se arata in anuntul publicat de companie.

De asemenea, reprezentantii aeroportului anunta ca perioada de depunere a dosarului de participare la licitatie este de la data de 5 octombrie pana la data de 9 octombrie inclusiv.

Acesul autoturismelor taxi in parcarile publice ale aeroportului se interzice incepand cu data de 10 septembrie, conform prevederilor art.1, al. 4 din Normele de aplicare a Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

Ese interzisa orice practica de abordare si preluare a clientilor in perimetrul aeroportuar de catre taximetristi sau interpusi, conform art. 3, al. 3 din acelasi act normativ.

De asemenea, dupa operatiunea de debarcare, autovehiculul taxi va trebui sa paraseasca imediat si neconditionat statia de debarcare. Administratia fiecarui aeroport va amenaja o zona de grupare a autovehiculelor taxi in vederea parcarii temporare a acestora pana la intrarea in locul de asteptare pentru preluarea persoanelor de la aeroport. Acest loc va fi amenajat sub forma unui parc sau flux, care nu va fi situat in proximitatea terminalelor de pasageri.

Permisul de acces auto va fi obligatoriu afisat la loc vizibil si permanent pe parbrizul autovehiculului. Lista cu tarifele practicate va fi in mod obligatoriu afisata la loc vizibil si permanent la bordul fiecarui autovehicul taxi autorizat, pe exteriorul acestuia, precum si in locurile de asteptare, se mai arata in document.

Citeste si:
Senatorul Daniel Fenechiu, surprins de George Simion cu țigara aprinsă în Parlament. Răspunsul liderului liberal: ”Ești un jeg ordinar” VIDEO
Senatorul Daniel Fenechiu, surprins de George Simion cu țigara aprinsă în Parlament. Răspunsul liderului liberal: ”Ești un jeg ordinar” VIDEO
Senatorul PNL Daniel Fenechiu a fost surprins de copreședintele AUR, George Simion, în timp ce fuma în clădirea Parlamentului. Între cei doi parlamentari a avut loc un schimb dur de...
Cum arată PNL după prima lună sub conducerea lui Florin Cîțu. Guvern picat, partid fărâmițat și coaliție de guvernare compromisă
Cum arată PNL după prima lună sub conducerea lui Florin Cîțu. Guvern picat, partid fărâmițat și coaliție de guvernare compromisă
La o lună distanță după ce „echipa câștigătoare” din PNL prelua conducerea partidului, liberalii se confruntă cu o serie nesfârșită de bilanțuri negative. Guvernul a picat prin...
Sursa: Ziare.com