Aventurile bahice ale unui medic sau cum poate distruge alcoolul o carieră. De la șef de secție de spital, în arestul Poliției VIDEO

Autor: N.G.
Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 22:20
15913 citiri
Aventurile bahice ale unui medic sau cum poate distruge alcoolul o carieră. De la șef de secție de spital, în arestul Poliției VIDEO
Medicul Daniel Dragotă la a treia întâlnire cu polițiștii rutieri. Foto captură video

Un medic din Alba Iulia a fost trimis pentru a doua oară în judecată după ce a fost surprins la volanul mașinii sub influența băuturilor alcoolice. Legistul Daniel Dragotă a devenit un client al polițiștilor rutieri din Alba Iulia.

Prima faptă a acestuia datează din 22 mai 2018, când a condus autoturismul personal cu o alcoolemie aproape de comă. A avut 2,50 g la mie, la prima probă, respectiv 2,35 g la mie la a doua probă. La momentul respectiv, Dragotă era șeful Serviciului de Medicină Legală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Atunci a recunoscut fapta și a primit pedeapsa de 1 an și 3 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani. A mai fost obligat să presteze 30 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

A doua întâlnire cu polițiștii a avut loc în 17 iunie 2021. A fost oprit de un echipaj de poliție și pentru că emana halenă alcoolică i s-a cerut să se supună testării cu aparatul etilotest și meargă la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, dar acesta a refuzat. Pe numele medicului a fost întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare a mostrelor biologice, iar față de acesta a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore. A doua zi a fost eliberat fără nicio măsură restrictivă.

A treia infracțiune a medicului datează din 25 august 2021. Poliţiştii rutieri din Alba Iulia au intervenit, pe strada Fântânele din Alba Iulia, unde a fost semnalată producerea unui incident rutier care îl avea ca autor pe medicul legist.

”Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a acroşat un autoturism staţionat, în urma accidentului rezultând pagube materiale. Anterior acestui eveniment, bărbatul ar fi fost implicat într-o altă tamponare, iar după producerea acesteia şi-ar fi continuat drumul.

Șoferul a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest şi prelevării mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că avea permisul de conducere suspendat”, a transmis la momentul respectiv IPJ Alba.

Medicul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În 15 septembrie 2021, Daniel Dragotă a fost trimis în judecată pentru cele două fapte de refuz sau sustragere de la prelevarea probelor biologice și o faptă de conducere cu permisul suspendat. În 17 septembrie, instanța a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Vineri, 8 octombrie 2021, bărbatul a mai primit o veste pozitivă. Judecătoria Alba Iulia a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea de control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Procesul penal ar urma să înceapă după parcurgerea etapei camerei preliminare. Fiind recidivist, riscă aplicarea unei pedepse în regim de detenție.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
#medic, #legist, #alcool, #Sofer, #penal, #inchisoare , #alcool