Bucuresti: Un barbat a murit pentru ca echipajul de pe ambulanta privata nu a facut corect resuscitarea UPDATE

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 15:03
10443 citiri
Bucuresti: Un barbat a murit pentru ca echipajul de pe ambulanta privata nu a facut corect resuscitarea UPDATE
Foto: Arhiva Hepta.ro

Un echipaj de pe o ambulanta privata este cercetat dupa ce un barbat a murit, in weekend, in Bucuresti din cauza ca salvatorii nu ar fi aplicat la timp manevrele de resuscitare.

Mai mult, echipajul de pe ambulanta nu avea nici defibrilator, anunta Realitatea TV.

Martorii au sunat la 112 cand au observat ca echipajul de pe ambulanta privata nu face fata, dar cand la fata locului a venit SMURD-ul era prea tarziu.

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca echipajul de pe ambulanta privata nu a aplicat corect manevrele de resuscitare si ca va face verificari. Mai mult, potrivit Realitatea TV, AmbuHelp din judetul Ilfov, care asigura servicii private de ambulanta, pe baza de contract, la targul care a avut loc la Obor, a fost amendata in urma cu o luna cu 15.000 de lei pentru ca functiona fara autorizatie.

"Ambulanta nu avea ce cauta acolo. Este strigator la cer! Vom trimite dosarul la Parchet", a declarat Raed Arafat la Antena 3. Acesta a adaugat ca barbatul putea fi salvat, daca i se facea corect resuscitarea.

"Pacientul respectiv a fost in stop cardiac. S-a vazut acolo acest echipaj care s-a confundat initial cu un echipaj al Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, dar de fapt se vede pe spate ca scrie numele firmei din care fac parte.

La 4 minute, de cand a inceput filmarea a aparut un echipaj SMURD care, de fapt, a aplicat prima defibrilare, cu defibrilatorul semi-automat si a mai aplicat o defibrilare dupa ce a ajuns masina cu medic, care a fost trimisa de dispeceratul de la pompieri Bucuresti.

Faptul ca primul echipaj de ambulanta nu a defibrilat, nu a efectuat manevrele de resuscitare de baza. In mod corect, acestea trebuie sa le stie si un cetatean simplu, normal ca a ridicat mari semne de intrebare. Ei nu au autorizatie", a mai spus Arafat.

UPDATE - Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti verifica circumstantele in care a murit barbatul.

Reprezentantii DSU explica modul in care s-au petrecut faptele in ziua de sambata. Mai exact, ei arata ca a fost primit un apel la 112 la ora 12.30, iar la fata locului a ajuns un echipaj SMURD, dupa sapte minute.

"Apelul privind situatia de urgenta a fost primit la 112 si transmis la dispeceratul SMURD la ora 12.33, echipajul de prim ajutor fiind alertat la ora 12.35, iar la ora 12.42 echipajul SMURD a ajuns la locul solicitarii, timpul de raspuns fiind de sapte minute. La ora 12.41, dispeceratul SMURD alerteaza si echipajul de terapie intensiva mobila care ajunge la caz la ora 12.45. (...)

La locul solicitarii era deja un echipaj de ambulanta care purta un echipament similar Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov. In realitate, echipajul care a aplicat incorect procedurile de resuscitare este de la o firma privata din judetul Ilfov ce asigura servicii private de ambulanta - denumita AmbuHelp, de altfel denumirea serviciului fiind inscriptionata pe echipamentele de interventie ale echipajului.

Din informatiile pe care le detinem la acest moment, acestia asigurau, pe baza de contract, asistenta medicala de urgenta in acea zona, amenajata de tip targ comercial", se arata intr-un comunicat DSU, citat de Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#barbat mort manevre resuscitare, #ambulanta privata barbat mort , #ambulanta