Valul de caniculă a aruncat în aer numărul urgențelor medicale. Cât spun medicii că putem sta afară la aceste temperaturi

Luni, 02 August 2021, ora 22:50
3343 citiri
Valul de caniculă a aruncat în aer numărul urgențelor medicale. Cât spun medicii că putem sta afară la aceste temperaturi
Sute de bucureșteni au ajuns la urgențe în doar câteva ore FOTO Facebook/ Ambulanța

Luna august a început cu vreme caniculară, iar meteorologii nu vin cu vești mai bune. Cel puțin până la finalul acestei săptămâni, vom avea temperaturi foarte ridicate, iar disconfortul termic va fi accentuat. Această situație se vede și în numărul apelurilor la 112, care a crescut, în ultimele zile.

Luni, temperaturile au urcat până la aproximativ 40 de grade Celsius în București, iar ambulanțele au fost încontinuu în alertă pentru a ajunge la sutele de pacienți care solicitau cu disperare ajutor.

Potrivit dr. Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, luni, 2 august, până în jurul prânzului, se primiseră deja 560 de solicitări, însă, spune medicul, ”este un număr mare, însă nu alarmant”.

Conform analizei pentru weekendul acesta, comparativ cu weekendul trecut, s-a înregistrat o creștere de 5,92% a numărului total de solicitări, cu 10,69% a numărului de urgențe și cu 29,63% a numărului cazurilor non urgente”, a spus dr Alice Grasu pentru Ziare.com.

Medicul a precizat că pacienții care au apelat la Ambulanță sunt de toate vârstele.

Cum să nu devenim pacienții caniculei

Medicul Alice Grasu ne-a dat și o serie de sfaturi care ne vor ajuta să stăm departe de spital dacă vom ține cont de ele în aceste zile caniculare:

”În perioada 11-18 nu se fac plimbări lungi în soarele de afară, nu se face muncă fizică, în soare, nu se face nici plajă.

Dacă totuși suntem obligați să petrecem mai multă vreme afară, la 30-45 de minute facem o pauză de 15 minute într-o incintă ventilată unde organismul își revine.

Trebuie să ne hidratăm corespunzător. Se vor consuma fructe și legume proaspete cu un conținut mare de apă. Vom avea un regim hipocaloric în aceste zile caniculare.

Vom consuma 1,5 -2 litri de apă, sucuri naturale neîndulcite, ceaiuri neîndulcite sau puțin îndulcite, la temperatura camerei.

Se vor evita băuturile alcoolice, băuturile cu un conținut ridicat de cofeină și băuturile foarte dulci, deoarece cresc diureza și accentuează deshidratarea.

Vom avea grijă, în aceste zile caniculare, de persoanele dependente de noi, sugari, copii mici, persoane cu dizabilități, persoane de vârsta a treia. Vor fi bine monitorizați, nu trebuie să-i pierdem din vedere, în aceste zile, trebuiesc ținuți în incinte aerisite, vor fi hidratați periodic, fără să așteptăm să apară senzația de sete. Acest lucru este valabil și pentru noi.

La vremea prânzului se pot face dușuri cu apă la temperatura camerei, lăsând apa să se usuce pe corp pentru o mai bună reconfortare, rehidratare a pielii”, a explicat medicul.

Autoritățile anunță în continuare temperaturi în jurul valorii de 40 de grade, însă acestea sunt măsurate la umbră. Astfel că în centrul orașului, temperatura resimțită poate depăși această valoare.

Spre finalul săptămânii, în Capitală dar și în restul țării, tempreaturile vor mai scădea câteva grade.

Citește și:
Cum a rămas fără bâtă un șofer agresiv care a sărit să lovească un coleg de trafic. Imagini filmate în centrul Bucureștiului VIDEO
Cum a rămas fără bâtă un șofer agresiv care a sărit să lovească un coleg de trafic. Imagini filmate în centrul Bucureștiului VIDEO
Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti după ce, în urma unui conflict în trafic, l-ar fi lovit pe un altul. Incidentul a avut loc pe o stradă din Sectorul 1. Poliţia...
Câți consumatori de heroină sunt în București. Cifra avansată de un medic de la Agenţia Naţională Antidrog
Câți consumatori de heroină sunt în București. Cifra avansată de un medic de la Agenţia Naţională Antidrog
Un medic de la Agenţia Naţională Antidrog a declarat marţi în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News că în Bucureşti sunt 8.000 de consumatori de droguri injectabile, în...
#ambulanta, #Bucuresti, #canicula, #apeluri 112, #alice grasu , #ambulanta
Comentarii
Poza Grebla
Grebla
rank 2
Cioca sa avem grija de politicieni