Ambulante atacate - efectul zvonului despre salvari care rapesc copiii pentru organe

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 12:02

   

Ambulante atacate - efectul zvonului despre salvari care rapesc copiii pentru organe
In ultimele zile au existat mai multe atacuri asupra echipajelor de Ambulanta, in mai multe cartiere din Capitala, dupa ce oamenii au intrat in panica, de teama ca le-ar putea fi rapiti copiii.

Dupa ce pe Inernet au aparut mai multe mesaje privind pericolul rapirii copiiilor in scopul de prelevare de organe, s-a iscat panica in randul populatiei, iar echipajele de Ambulanta s-au trezit ca sunt atacate in timpul misiunii, relateaza Realitatea TV.

Joi seara, o ambulanta a fost atacata in zona Parc Bazilescu, iar in urma cu cateva zile un alt echipaj a fost amenintat in zona Pantelimon. In zona Ferentari, o alta ambulanta a fost atacata cu pietre, arata purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta, Alice Grasu.

"Angajatii serviciului de Ambulanta intampina greutati in desfasurarea serviciilor de zi cu zi.(...) Au fost numeroase situatii in care echipajele au fost agresate si chiar au fost incercari de agresiune fizica sub pretextul ca angajatii Ambulantei au venit sa rapeasca copiii", a declarat Alice Grasu, la Realitatea TV.

Primarul din Voluntari infirma zvonurile privind gasirea unor copii decedati in padurePurtatorul de cuvant a asigurat ca nu au existat, recent, cazuri de rapiri de copiii si ca angajatii Ambulantei nu au decat rolul de a salva persoane care au nevoie de ajutor.

"Atacurile nu aveau o justificare, ei erau convinsi ca ambulanta nu a avenit acolo sa rezolve o urgenta medicala si cu scopul de alua un copil. (...) Nu s-au finalizat cu conflicte mari aceste agresiuni, insa dorim ca ele sa nu mai se repete. Lumea trebuie sa inteleaga ca salvarea salveaza vieti omenesti si nu are alte activitati", a declarat Alice Grasu.

Evenimentele au loc dupa ce, pe mai multe retele de socializare au aparut mesaje de avertizare, care anuntau ca au inceput sa fie rapiti copii pentru a li se preleva organe. Politia Capitalei a anuntat, vineri, ca sunt insa mesaje false.

"Toate aceste mesaje sunt false. Nu au fost inregistrate astfel de cazuri, nu au fost gasite persoane sau cadavre sau persoane in coma care sa prezinte lipsa unor organe interne si nicio persoana nu a formulat vreo plangere in care sa reclame rapirea vreunui copil", anunta Politia Capitalei prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com.

Politia ii roaga pe cei care primesc aceste mesaje sa nu le redirectioneze, pentru a nu starni panica inutil.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4049 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Dan-Ionescu
rank 5
populatia Romaniei
se afla in situatia din vremea lui ceasca nu mai crede pe nimeni
iar mass media nu mai are credibilitate
doar daca lipsesc chilotii unei vedete, pentru se poate vedea daca lipsesc
RN
rank 5
Așa e...
...dar ce te faci cu retardații care cred tot ce aud și văd la televizor?
florescumihairo
rank 4
romanilor nu le trebuie decat zvonuri......
in rest raspandacul face toata treaba........ aproppo!!! ...... am auzit la TV ca fiecare primeste de la uslaci cate-un petic de pamant moka pe luna......daca-i votam......
RN
rank 5
Pe lună sau pe Lună?
:)
petricanica
rank 1
Pai e tara tuturor posibilitatilor...negatve!
De ce sa nu crezi asa ceva?
La cate se intampla in Romania, poti sa crezi si asta.
Politisti hoti, lupi ciobani, justitie zero, etc etc
Io cand am fost mic, eram singur in fata casei, singur pe strada. Opreste o salvare, deschide usa din dreapta si asistenta ma intreaba daca nu stiu ubde e strada cutare. Le-am spus ca e acolo si arat su degetu'. (era mai putin de 50 de metri). Apoi ma intraba daca nu vreau sa urc in dubita lor sa mergem impreuna sa le arat.
Atunci am intrat in panica, toti copiii stiam ca poti fi rapit ca sa ti se traga sange, am zis ca nu merg cu ei, apoi au mai insisistat de cateva ori si s-au carat. Ce sa fi fost aia? Nu o sa uit cat traiesc intamplarea aia.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor