Control la Ambulanta Galati dupa ce dispecera a tratat cu indiferenta disparitia unei fete cu probleme psihice: "Nu vine nimeni s-o caute in tot orasul"

Marti, 06 Iulie 2021, ora 18:23
3048 citiri
Control la Ambulanta Galati dupa ce dispecera a tratat cu indiferenta disparitia unei fete cu probleme psihice: "Nu vine nimeni s-o caute in tot orasul"
Echipa de la DSU va face verificari/ FOTO Pixabay

La Serviciul de Ambulanta Galati are loc un control, dupa ce dispecera a fost acuzata ca a avut un comportament nepotrivit legat de disparitia unei fete de 16 ani. Echipa care efectueaza verificarile este de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

"Ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public, care vizeaza o inregistrare audio dintre un dispecer al Serviciului de Ambulanta Galati si o persoana care anunta disparitia fiicei sale care sufera de o problema medicala, pentru corecta informare a opiniei publice precizam ca Departamentul pentru Situatii de Urgenta s-a sesizat cu privire la aceasta speta, incepand astfel demersurile in contextul verificarii celor intamplate, fapt pentru care o echipa de control a DSU va fi trimisa la Dispeceratul Integrat de Urgenta Galati", arata DSU pe Facebook.

"Totodata, asiguram opinia publica ca nu vom admite ca astfel situatii sa fie tolerate, fapt pentru care vom lua toate masurile necesare in vederea sprijinirii interesului populatiei", precizeaza sursa citata.

Fata fusese internata la neuropsihologie pediatrica

Incidentul a avut loc pe 2 iulie, cand o minora de 16 ani, recent externata din spital, unde fusese internata la neuropsihologie pediatrica, a disparut pe Faleza Dunarii chiar de langa asistenta maternala.

Femeia a sunat la 112 pentru a anunta disparitia fetei, apelul fiind directionat catre Serviciul de Ambulanta Galati, angajata de la dispecerat care a preluat apelul fiind acuzata de comportament necuviincios.

"Au fost mai multe apeluri, care au fost directionate catre Serviciul de Ambulanta. In final, fata a fost gasita de politisti. Evident, comportamentul persoanei de la dispecerat nu a fost normal. S-a declansat o ancheta. Ancheta vizeaza doar comportamentul persoanei de la dispecerat, din punct de vedere medical nu a gresit cu nimic. Ancheta va stabili daca s-a comportat necuviincios si va lua masurile care se impun", a declarat marti directorul medical al SAJ, Mihai Polinschi.

#verificari, #ambulanta Galati, #dsu, #Raed Arafat , #ambulanta