Copii din Romania strang bani pentru achizitionarea primei ambulante aeriene din tara

Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 13:15
2210 citiri
Copii din Romania strang bani pentru achizitionarea primei ambulante aeriene din tara
FOTO: Asociatia Blondie

Mai multi copii s-au alaturat initiativei Asociatiei "Blondie" de a achizitiona prima ambulanta aeriana din tara, iar costul acesteia si cel de operare in primul an se ridica la 2 milioane de euro.

Dupa izbucnirea pandemiei, Asociatia "Blondie" a inceput sa transporte, cu avioane inchiriate, copiii ramasi blocati in spitale din Europa din cauza suspendarii curselor aeriene de linie.

Primul zbor a fost pe 27 martie, din Milano, iar, ulterior, asociatia a dus cu avionul in strainatate copii care aveau nevoie de interventii medicale urgente, ce nu puteau fi facute in Romania. Costul total al celor 23 de curse aeriene efectuate pana in prezent este de circa 400.000 euro, cei mai multi bani provenind din donatii individuale. Cel de-al 24-lea zbor se va face pe 20 noiembrie.

Treizeci si unu de copii au beneficiat de ajutor pana acum.

"Pana astazi nu s-a intamplat sa refuzam pe cineva care ne-a cerut ajutorul. Facand un calcul, impreuna cu operatori de aviatie, un avion care sa raspunda conditiilor costa 2 milioane de euro pe an. Pentru cele 23 de zboruri am cheltuit deja aproximativ jumatate de milion de euro", a explicat joi, intr-o discutie online, Adelina Toncean, fondatoarea Asociatiei "Blondie".

"Copiii sanatosi sunt roz si de asta ne dorim un avion roz", a mai spus ea.

Mai multi copii pregatesc actiuni prin care vor strange fonduri, iar ei, saptamanal, vor prezenta evolutia demersului.

"Ne-am propus sa luam un avion medical intr-o tara in care nu exista ambulanta aeriana. Noi ne-am pus visul pe hold, fiind ocupati cu zborurile pentru copii in stare terminala, dar cei mici au crezut in acest vis si intr-o zi ne-am trezit cu ei la poarta si cu donatii de cateva sute de lei, pe care ii stransesera vanzand limonada, din alocatii si prin alte metode originale. << Noi vrem sa luam un avion si vrem mai multi copii si adulti alaturi de noi >>, ne-au spus cei mici. Incepand de azi, vor prezenta in cadrul unui program de stiri pe care l-au conceput ce au facut in fiecare saptamana pentru a cumpara un avion", a mai povestit Toncean.

Sabina va strange bani vanzand bijuteriile create de ea, iar Matei, gatind una din retetele lui speciale de paste. Natalia si-a donat alocatia Asociatiei "Blondie" si face salam de biscuiti in forma de mici avioane, pe care il va vinde pentru a strange mai multe fonduri. Sabina isi doreste, ca si alti copii, sa se alature initiativei lor. Si deja are noi colegi - o alta fetita, Smaranda, s-a oferit sa-si vanda desenele pentru a colecta donatii.

"M-am gandit sa facem un stand de limonada in piata si am strans bani asa. La inceput nu a fost multa lume, apoi s-a facut o coada mare (...) Eu cred in unicorni, Zana Maseluta si Mos Craciun. Am donat pentru Asociatia << Blondie >> si banii de la Zana Maseluta, am renuntat la bicicleta pe care voiam sa mi-o iau din ei. Vom continua sa strangem bani vanzand limonada, doar ca acum la sticla in loc de limonada la pahar", a spus Amalia.

In plus, copiii au lansat Ghidul Ideilor, disponibil pe pagina lor de Facebook, in care au adunat initiativele lor de pana acum pentru a strange fonduri pentru Asociatia "Blondie": pahare pictate manual, licitatia jucariilor si crearea de decoratiuni de Craciun, printre multe altele.

Asociatia "Blondie" a fost infiintata in iunie 2019 pentru a oferi o sansa la viata copiilor bolnavi si singuri. Totul a pornit de la Cristi, un baietel blond, abandonat in spitalul din Constanta. Alintat Blondie, Cristi era grav bolnav, avand o malformatie cardiaca. Adelina Toncean, care mai tarziu avea sa fondeze asociatia, l-a luat in plasament. Pe 25 octombrie 2014, Blondie a murit, la varsta de 13 ani si jumatate, pentru ca operatia care trebuia sa ii salveze viata nu a fost facuta la timp.

Pentru copiii ca el, asociatia a creat un cadru etapizat, care sa rezolve cele mai importante probleme ale copiilor cu afectiuni grave abandonati in spitale: Monitorizare prenatala a gravidelor in risc social pentru identificarea la timp a nou-nascutilor cu afectiuni grave (Caravana Blondie); Crearea unei solutii mobile pentru identificarea in maternitate a nou-nascutilor cu afectiuni grave in risc de parasire sau parasiti de parinti (BlonTHE APP); Crearea unui program de voluntariat in spital pentru copiii internati singuri (Si eu sunt Blondie); Crearea unui centru de recuperare medicala postspitalizare pentru copiii cu afectiuni grave in risc social (Casuta Blondie).

Donatii pot fi facute in conturile RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 - lei si RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 - euro.

Eveniment Quarterly Report

Palma pe care Mihaela Bilic nu se aștepta să o primească. Nutriționista a recunoscut că nu mai poate face nimic
Palma pe care Mihaela Bilic nu se aștepta să o primească. Nutriționista a recunoscut că nu mai poate face nimic
Nutriționista Mihaela Bilic este una dintre cele mai apreciate vedete din lumea medicală, sfaturile ei privind abordarea unui stil de viață sănătos fiind la mare căutare. Deși din...
Ce are de gând să facă Mick Jagger cu averea de 500 de milioane de dolari: el are opt copii, cu vârste cuprinse între 6 și 52 de ani
Ce are de gând să facă Mick Jagger cu averea de 500 de milioane de dolari: el are opt copii, cu vârste cuprinse între 6 și 52 de ani
Mick Jagger a afirmat într-un interviu publicat recent de Wall Street Journal că cei opt copii ai săi nu au nevoie de 500 de milioane de dolari pentru a trăi bine, sugerând că şi-ar putea...
#avion ambulanta, #copii, #ONG, #strangere de fonduri , #ambulanta
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
daca s-ar desfiinta ministere si agentii inutile am lua rachete...