Ambulantele nu mai fac fata cererilor de recoltare a probelor pentru testele COVID. Numarul echipajelor, suplimentat in Bucuresti

Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 14:10
3313 citiri
Ambulantele nu mai fac fata cererilor de recoltare a probelor pentru testele COVID. Numarul echipajelor, suplimentat in Bucuresti

Premierul Ludovic Orban si primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, au facut, duminica, o vizita la Ambulanta Bucuresti, dupa cresterea foarte mare a numarului de solicitari. Impreuna cu conducerea Serviciului s-au luat masuri pentru suplimentarea echipajelor care se vor deplasa pentru prelevarea de probe de la suspectii de infectare cu coronavirus, de luni fiind disponibile 30 de echipaje doar pentru astfel de actiuni. In prezent, timpul de asteptare pentru efectuarea de teste depaseste 48 de ore.

"Daca medicul de familie considera ca simptomele sunt specifice (infectarii cu noul coronavirus - n.r) suna la 112. De la 112 se preia apelul si Ambulanta introduce adresa intre destinatiile pentru recoltare de exudat. (...)Este bine sa sune la 112 doar daca dupa consultarea medicului de familie se constata ca exista intr-adevar simptome care sa indice faptul ca ar putea fi infectat. In momentul de fata, trebuie sa recunoastem, ca ne confruntam cu o crestere foarte mare a numarului de apeluri la 112. Este in general un serviciu de raspuns la urgente, la situatii care reclama o interventie imediata", a declarat, duminica, premierul Ludovic Orban, la finaul vizitei la Serviciul de Ambulanta Bucuresti.

"Acestea nu sunt urgente, sunt consultatii la domiciliu, sunt acele cazuri care ar trebui rezolvate, intr-o stare de normalitate, de medicul de familie si atunci aceste cazuri stau in asteptare. Numarul lor este foarte mare, dar se ajunge la toate aceste adrese, chiar daca timpii de asteptare sunt mai mari", a declarat, la randul sau, Alis Grasu, mamagerul SAJ Bucuresti, precizand ca in prezent timpul de asteptate in Bucuresti pentru efectuarea de teste depaseste 48 de ore.

Primarul general a precizat ca s-a urmarit si suplimentarea prsonalului.

"Ni s-a semnalat ca exista o suprasolicitare a Ambulantei care urmare a numarului foarte mare de persoane care urmau sa fie testate. Am detasat niste oameni de la ASSMB pentru a separa cele doua circuite. In felul acesta am degrevat partea de urgenta efectiv", a declarat Nicusor Dan.

"Nu este suficient niciodata personalul, mai ales in aceast situatie, dar, sigur, am crescut capacitatea de interventie. De maine dimineata vom avea 30 de echipaje care vor merge numai la aceste consultatii si recoltari. Am crescut aceasta capacitate de interventie pe timp de zi pentru ca atunci este cel mai bun randament si oamenii raspund cu usurinta si, sa speram, ca ajungem undeva la scurtarea timpului de asteptare pentru ci care prezinta semne si simptome", a adaugat managerul SAJ Bucuresti.

Aceasta a precizat ca au fost angajate 70 de persoane, din totalul de 141 care vor fi angajate.

Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#ambulanta, #bucure ti, #alice grasu, #Ludovic Orban, #teste covid , #ambulanta