7 controale la cantina Universitatii Bucuresti

Joi, 02 Iulie 2020, ora 18:52
2953 citiri
7 controale la cantina Universitatii Bucuresti
Foto unibuc.ro

De sapte ori au efectuat controale reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, in perioada ianuarie 2019 - iunie 2020, la cantina Universitatii din Bucuresti.

In urma actiunilor ANSVSA s-au dat sanctiuni contraventionale si a fost suspendata activitatea unitatii de alimentatie in doua randuri.

S-a descoperit ca in unitatile de alimentatie publica tip restaurant, snack bar, cantina si bistro nu s-au respectat normele de igiena, motiv pentru care cantina Universitatii a fost inchisa in perioada 29.01.2019 -29.03.2019.

Si in decembrie 2018, ANSVSA a pus lacatul pe cantina si a amendat administratorul acesteia cu 30.000 lei, in urma unor nereguli.

Explicatiile Universitatii

"Din cele 7 controale mentionate de ANSVA in cazul Universitatii din Bucuresti, 5 au vizat cantina, asa cum precizeaza insasi institutia mai sus mentionata. Mai mult, din cele 5 controale efectuate in perioada 2019-2020, deci unele mai vechi de un an, in cazul a 3 controale s-a constatat ca situatia reclamata prin tot atatea sesizari nu se verifica, deci totul a fost in regula. Ultimul astfel de control, facut tot ca urmare a unei sesizari, a avut loc 14.02.2020 iar reprezentantii ANSVSA au constatat ca cele reclamate nu se confirma. Toate procesele verbale confirma cele de mai sus.

Referitor la situatia din 13 decembrie 2018, ANSVSA a constatat ca o cantitate de 101 kg de piept de pui dezosat nu a fost depozitata corespunzator, "deficiente privind schimbarea starii termice" fiind formularea folosita de ANSVSA in procesul verbal. Cu alte cuvinte, carnea care urma sa fie gatita in acea zi a fost depozitata in camera de congelare la temperaturi de -18 grade, si nu in camera frigorifica, la temperaturi de 0-4 grade Celsius.

Toate recomandarile facute de inspectorii ANSVSA au fost remediate de catre universitate. Mai mult decat atat, in perioada decembrie 2018- martie 2019 universitatea a realizat ample lucrari de renovare in spatiile de gatit si de servire ale cantinei", precizeaza Universitatea Bucuresti, pentru Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#cantina, #amenda, #document, #Universitatea Bucuresti , #amenda