Amenzi in Bucuresti: Firmele care trebuiau sa deszapezeasca, sanctionate. Soferii, controlati la cauciucuri

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 13:57
2774 citiri
Amenzi in Bucuresti: Firmele care trebuiau sa deszapezeasca, sanctionate. Soferii, controlati la cauciucuri

Cele cinci firme de salubrizare care asigura deszapezirea pe raza municipiului Bucuresti au fost amendate din cauza ca nu au curatat drumurile, a anuntat Politia Capitalei intr-un comunicat.

"Au fost efectuate controale la operatori economici ce au atributii pe linia deszapezirii carosabilului, fiind verificate si sanctionate cinci societati comerciale aflate sub contract cu primariile de sector si Primaria municipiului Bucuresti, pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public pe timp de iarna", se arata in comunicat.

Bucurestiul se pregateste de zapada: Unde poti suna daca frigul si ninsoarea iti fac probleme

In sectoarele 1 si 5 deszapezirea este asigurata de firma Romprest, in sectorul 2 de Supercom, in sectorul 3 de Rosal, firma Rebu asigura deszapezirea in sectorul 4 si Urban in sectorul 6.

Totodata, mai precizeaza comunicatul, politisti din cadrul Brigazii Rutiere, in colaborare cu reprezentantii Registrului Auto Roman desfasoara o actiune pentru identificarea in trafic a conducatorilor de autovehicule care nu sunt echipate cu anvelope de iarna, pentru prevenirea accidentelor generate de lipsa pneurilor corespunzatoare.

Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a atentionat marti dimineata firmele ca vor fi amendate daca nu curata zapada pe trotuare si a cerut operatorilor de salubrizare sa deszapezeasca prioritar zonele de acces catre spitale si statii de ambulanta, precum si traseele pe care circula troleibuze si autobuze.

La comandamentul de iarna convocat marti dimineata, Sava a cerut operatorilor de salubritate sa curete si zapada de pe trotuare si sa asigure caile de acces catre spitale, statii de ambulanta si alte obiective sociale.

Razvan Sava a atentionat Primaria Capitalei ca va incepe sa dea amenzi firmelor care nu au curatat zapada de pe trotuare.

"Catre Politia Locala: imediat ce inceteaza ninsoarea aveti obligatia de a iesi pe toate cele 450 de strazi care reprezinta urgenta intai. Acolo unde nu se circula sau este zapada, fie ca este vorba de carosabil sau trotuar, dati amenzi", a afirmat Razvan Sava, potrivit Mediafax.

Potrivit strategiei de deszapezire, prioritate pentru deszapezire au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmand ca apoi sa se intervina pe traseele pe care circula mijloacele de transport in comun si ulterior pe arterele secundare.

Potrivit unei hotarari a CGMB din 2010, proprietarii de cladiri sau spatii comerciale au obligatia sa inlature zapada de pe trotuare, gheata si turturii formati in perimetrul cladirilor pe care le detin, in maximum 24 de ore de la incetarea ninsorii.

Amenzile pentru nerespectarea acestor obligatii sunt intre 200 si 500 de lei pentru persoane fizice si de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

I.O.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#firme deszapezire Bucuresti amendate, #firme salubrizare amendate , #amenda
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Eu credeam ca masinile sunt controlate la cauciucuri, nu soferii !