Ziare.com

Hidroelectrica, Electrica Furnizare, E.ON Energie si Enel, amendate cu doua milioane de lei de ANRE. Ce reglementari nu au respectat companiile

de Alina Toma
Marti, 02 Martie 2021, ora 13:22

   

Hidroelectrica, Electrica Furnizare, E.ON Energie si Enel, amendate cu doua milioane de lei de ANRE. Ce reglementari nu au respectat companiile
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a anuntat marti ca a amendat cu 2,01 milioane lei companiile Hidroelectrica, Electrica Furnizare, E.ON Energie Romania, Enel Energie si Enel Energie Muntenia, pentru nerespectarea reglementarilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice in contextul liberalizarii pietei de energie electrica.

"Avand in vedere sesizarile primite din partea consumatorilor, ANRE a demarat si a finalizat actiunile de control desfasurate la furnizorii de energie electrica.

Au fost verificate urmatoarele aspecte: modul de organizare si functionare a centrelor de telefonie (call-center); respectarea obligatiei de a comunica solicitantului, in scris, in termen de maximum 15 zile lucratoare de la data primirii cererii, a unei oferte privind conditiile de furnizare a energiei electrice pe piata concurentiala; respectarea obligatiei de incheiere a contractului de furnizare a energiei electrice in termen de maximum 5 zile de la data transmiterii de catre clientul final a documentelor necesare", informeaza autoritatea.

ANRE a constatat nerespectari ale reglementarilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice in contextul liberalizarii pietei de energie electrica si a aplicat sanctiuni dupa cum urmeaza:

  • Furnizorul Hidroelectrica a fost sanctionat cu amenda contraventionala in valoare de 410.000 lei pentru: nerespectarea in totalitate prevederilor legale privind modul de organizare si functionare a centrelor de telefonie (call-center); nerespectarea termenului de 15 zile lucratoare de transmitere a ofertelor privind conditiile de furnizare a energiei electrice pe piata concurentiala; nerespectarea termenului de cinci zile de incheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice;
  • Furnizorii Electrica Furnizare si E.ON Energie Romania au fost sanctionati fiecare cu amenda contraventionala in valoare de 400.000 lei pentru: nerespectarea termenului de 15 zile lucratoare de transmitere a ofertelor privind conditiile de furnizare a energiei electrice pe piata concurentiala; nerespectarea termenului de 5 zile de incheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice;


Furnizorii Enel Energie si Enel Energie Muntenia au fost sanctionati fiecare cu amenda contraventionala in valoare de 400.000 lei pentru nerespectarea termenului de cinci zile de incheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.

"ANRE va continua sa deruleze actiuni de control pe masura ce ne vor fi sesizate si alte posibile incalcari ale reglementarilor incidente procesului de liberalizare si nu numai", arata autoritatea.


Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4530 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Holera galbena ne-a adus "liberalizarea", adica...

au dat liber escrocheriilor si hotiilor, zdrentzele de la ANRE fiind complicii infractorilor.
ANRE scir cu nerusinare pe site-ul propriu ca nu are nici un fel de raspundere, inadvertentele, minciunile, hotiile si contractele pline pana la refuz de clauze abuzive fiind in raspunderea exclusiva a hotilor, ingerasii de la ANRE neavand nimic de zis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Amenzile" vor fi contestate in instanta si nimeni nu va plati nici o amenda, dar a fost un semnal pentru ofertantii care au "uitat" sa dea dreptul pungasilor de la ANRE !!!

 

NIste escroci!

Cei de la Enel, cand au vazut ca plec de la ei, mi-au stotrnat o factura dupa aproape 1 luna de zile de la emitere si la aproximativ 2 sapt dupa ce o platisem. Ma astept acum ca factura finala sa fie la un pret mult mai mare si sa includa si energia deja facturata, platita si stornata, la un pret de sanctiune ca i-am parasit.
Nu stiu cat e de legala strategia lor dar nu voi accepta usor mizeriile lor.

 

cei de la hidroelectrica nu au raspuns la cererea de

contractare prin e-mail nici dupa 55 de zile. o bataie de joc aceasta liberalizare a pretului energiei electrice. statul si furnizorii sunt responsabili.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor