Cum pot scapa romanii de amenda pentru pariuri pe site-uri neacreditate

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 20:40
7277 citiri
Cum pot scapa romanii de amenda pentru pariuri pe site-uri neacreditate
Foto: Ziare.com / scrisoare utilizatori bet365

Romanii care au fost amendati de catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) sunt sfatuiti sa conteste amenzile in termenul legal de 15 zile si sa dea statul in judecata.

Potrivit datelor oferite Ziare.com de catre reprezentantii ONJN, 54.000 de romani au fost deja amendati pentru ca au pariat pe site-uri ilegale intre 10 si 30 septembrie 2015.

Pariorii in cauza sunt contactati telefonic si li se solicita sa vina la sediul ONJN, unde sunt informati ca trebuie sa plateasca o amenda. In cazul in care nu pot fi contactati telefonic, ei primesc amenda prin posta. Termenul de plata este de 15 zile.

In replica, unul dintre cei mai mari jucatori de piata, bet365, care a fost scos de ONJN pe tusa pe 13 octombrie, si-a informat utilizatorii ca ii va ajuta sa conteste amenzile primite si chiar le va sustine financiar demersurile in instanta, conform unui document obtinut de Ziare.com.

ONJN se tine de cuvant: Zeci de mii de romani au fost deja amendati!

"Daca vi s-a solicitat deja sa platiti o amenda, conform legii din Romania, aveti la dispozitie 15 zile de la data la care amenda v-a fost comunicata sa faceti apel in instanta.

Daca faceti apel, va insemna ca nu trebuie sa platiti amenda acum si e posibil sa nu trebuiasca sa o mai platiti vreodata, daca aveti castig de cauza in instanta.

Avand in vedere ca intotdeauna am actionat conform legii din Romania, consideram ca aveti justificarea sa contestati orice amenda si ca aceasta sa fie anulata", se arata in scrisoarea trimisa de site-ul de pariuri utilizatorilor.

Lista site-urilor de pariuri licentiate in Romania

"Intelegem ca, pentru a face acest lucru in mod eficient, veti avea nevoie de o buna consultanta juridica si dorim sa ne oferim sprijinul in organizarea si finantarea acesteia.

Daca ati primit deja o amenda si doriti informatii din partea noastra pentru a va ajuta sa faceti un apel, trebuie sa actionati foarte rapid. Va rugam sa ne contactati cat mai curand posibil la 0318 107 402 (tarif standard) sau 0800894 754 (Romtelecom) si va vom informa despre cum va putem ajuta", se mai arata in document.

De asemenea, cei care nu au primit inca o amenda, dar au fost chemati la sediul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc, au la dispozitie linii telefonice la care pot primi consultanta.

Lista site-urilor interzise in Romania

"Inainte de a participa la orice intalnire cu ONJN, va rugam sa ne contactati la 0318 107 402 (tarif standard) sau 0800894 754 (Romtelecom) si va vom pune la dispozitie detalii ale consultantilor nostri locali, care va pot asista in intalnirea cu ONJN si noi vom plati pentru costul acelei intalniri", se mai arata in mesajul catre clienti.

"Suntem dezamagiti de faptul ca ONJN a decis sa ia asemenea masuri impotriva dumneavoastra si speram ca va putem ajuta, dovedind ca dumneavoastra, impreuna cu noi, nu am actionat contrar legii", se incheie mesajul trimis utilizatorilor de catre echipa bet365.

Reactia vine dupa ce ONJN a anulat recent dreptul de operare firmleor care se ocupau de prezenta bet365 in Romania.

"Va informam ca prin decizia nr. 2723/13.10.2015 se anuleaza dreptul de operare al companiilor HILLSIDE GAMING LP si HILLSIDE SPORTS LP care ofera in comun servicii de jocuri de noroc prin platforma de jocuri accesibila prin intermediul site-ului bet365.com.

Compania a fost atentionata sa nu mai permita jocul jucatorilor care acceseaza site-ul de pe ip-uri de Romania sau jucatorilor romani conform dispozitiilor legale si sa remita jucatorilor banii existenti in contul de joc.

Atentionam jucatorii ca au la dispozitie 30 de zile pentru a retrage sumele detinute in conturile de joc perioada dupa care accesul la site-ul bet365.com va fi restrictionat.

De asemenea, informam toti jucatorii ca in conformitate cu prevederile art.22 alin. (6) din OUG nr.77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc: 'Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei participarea persoanelor fizice de pe teritoriul Romaniei la activitati de jocuri de noroc la distanta, asa cum sunt definite la art.10 alin. (1) lit. h)-n), care nu sunt autorizate de O.N.J.N.'", se arata intr-o nota publicata pe site-ul ONJN.

V.D.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#amenzi bet365, #amenzi pariuri online, #amenzi ONJN site uri interzise , #amenda