Organizatiile PSD si PD-L Arges, amendate pentru manifestatii neautorizate

Marti, 01 Februarie 2011, ora 11:40
1620 citiri
Organizatiile PSD si PD-L Arges, amendate pentru manifestatii neautorizate
Foto: Adevarul

Organizatiile judetene Arges ale PSD si PD-L au fost amendate de politisti pentru manifestatiile neautorizate care au avut loc luni, la sediile lor din Pitesti.

Potrivit estimarilor fortelor de ordine, la protestul fata de arestarea lui Constantin Nicolescu, desfasurat la sediul PSD, au participat aproximativ 350 - 400 de persoane, inclusiv lideri din conducerea centrala si locala a acestui partid, in timp ce la sediul PD-L, aflat la o distanta de cateva sute de metri, "s-a strans un numar de 250 - 300 de membri si simpatizanti".

"Au fost sanctionate filialele celor doua partide din Pitesti, conform Legii 61/1991, cu amenda in cuantum de 1.000 de lei. Nu s-au inregistrat evenimente deosebite", a precizat, marti, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges, comisarul Danut Dinu.

Masurile de ordine au fost asigurate de 50 de politisti si 146 de jandarmi, in zona fiind dislocati si 10 pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges.

Conducerea PSD Arges a renuntat luni sa mai picheteze sediul PD-L si s-a limitat la o manifestare de solidaritate desfasurata la propriul sediu. Cateva sute de membri si simpatizanti social-democrati, precum si reprezentanti ai altor partide de opozitie au participat la actiunea de protest.

In paralel, la sediul PDL, unde ar fi urmat sa se desfasoare pichetarea, se stransesera mai multe grupuri de sustinatori ai formatiunii democrat-liberale.

#manifestatii psd arges, #arestare nicolescu psd , #amenda