Atentie, soferi! Amenzi mai mari de la 1 ianuarie

Joi, 01 Ianuarie 2015, ora 11:03

   

Atentie, soferi! Amenzi mai mari de la 1 ianuarie
Anul 2015 aduce amenzi mai mari pentru soferi, deoarece acestea cresc odata cu salariul minim pe economie.

De la 1 ianuarie, salariul minim pe economie se va majora de la 900 de lei la 975 de lei.

In consecinta, punctul de amenda va fi 97,5 de lei, in crestere de la 90 de lei.

Soferii care vor incalca regulile de circulatie de la 1 ianuarie vor plati intre 195 de lei si 300 de lei daca vorbesc la telefon fara handsfree, nu poarta centura de siguranta sau opresc neregulamentar.

Aceleasi sume vor fi achitate in cazul in care schimba directia fara sa semnalizeze sau lasa liber volanul in timpul deplasarii.Amenzi cuprinse intre 390 si 487,5 lei vor fi date in cazul in care stationeaza in locuri nepermise, depasesc limita de viteza cu 30 de km/h sau isi echipeaza masinile cu anvelope de alte dimensiuni decat cele trecute in talon.

O suma dubla va fi scoasa din buzunar de soferii care conduc cu permisul expirat si isi pot pierde si carnetul pentru 60 de zile daca nu respecta culoarea semaforului si produc un accident sau daca circula pe contrasens.

Cele mai mari amenzi, de pana la 1.950 de lei, se pot da in cazul in care soferii circula pe timp de iarna fara anvelope pentru sezonul rece.

Totodata, acestia pot ramane fara permis timp de 90 de zile daca depasesc viteza maxima cu mai mult de 50 de kilometri pe ora.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7133 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Atentie, soferi! Amenzi mai mari de la 1 ianuarie"
- da! n-o sa fie mariri de taxe shi impozite , a zis pontax . mai bine le contabilizam pe 31.12.15 ! :o(((
Utilizator sters
daca se vrea exista solutii
cum se poate disciplina Soferul in Romania ??? Cu amenda in functie de venit ..exemplu Mitica Strungarul de la Uzina Cucu cu salariul de 1500 Lei plateste pentru depasire mai mare cu 30km/h in localitate amenda salariul de pe 30 zile = 1500 Lei
Gigi Fecali venit lunar 200.000 de lei plateste pentru aceisi fapta tot salriul de 30 zile = 200.000 Lei si sa vezi atunci disciplina si respect in trafic si amenda asta nu se da de politistul dincoltul strazi ci de judecator .Politistul doar constata fapta si atit
altAndrei
rank 2
si totusi ...
stiu ca se practica prin alte tari dar mi se pare discriminare. daca cineva munceste ture de 10 ore sau are 2 slujbe si strange 2000 RON pe luna in timp ce altul sta pe ajutor de la stat de 300 RON pe luna + subventie la caldura ca nu are venituri + alocatia copilului + ce-i mai dau rude/vecini de mila copilului + alte ajutoare de la stat? cel ce munceste merita sa plateasca amenda de 2000 in timp ce trantorul sa dea numai 300 pt aceeasi greseala? si ce facem cu smecherasul care iese cu masuta de alba neagra in obor si are venit declarat 0? pt el amenda lunara este 0? binenteles ca si el se va inscrie la toate ajutoarele posibile de la stat? vi se pare un sistem mai just acesta?
liviu_69
rank 5
realitatea romaneasca
Majoritatea celor cu venituri mari NU le au declarate!
La administratie pot figura chiar ca asistati sociali insa pot avea masini fff. scumpe.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor