Ziare.com

De la 1 februarie, cresc amenzile de circulatie. Maximul ajunge la 14.500 de lei

Sambata, 07 Ianuarie 2017, ora 16:46

   

De la 1 februarie, cresc amenzile de circulatie. Maximul ajunge la 14.500 de lei
Asa cu era de asteptat odata cu majorarea cu 200 de lei a salariului minim, si amenzile date soferilor vor creste de la 1 februarie.

In prezent, un punct de amenda reprezinta 10% din salariul minim brut pe economie. Odata cu majorarea salariilor, de la 1 februarie, valoarea unui punct de amenda va creste de la 125 la 145 de lei.

Astfel, cea mai mica amenda va fi de 290 de lei (fata de 250 de lei, cat e in prezent), iar cea mai mare va fi de 14.500 (fata de 12.500).

Sanctiuni de clasa I, pentru care sunt aplicate 2 sau 3 puncte de amenda, sunt nerespectarea obligatiei de semnalizare a manevrei de schimbare a directiei de mers, lasarea libera in timpul conducerii a volanului, nerespectarea semnificatiei culorii galbene a semaforului, conducerea unui vehicul ale carui placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare sunt deteriorate, murdare ori acoperite cu gheata sau zapada.

4 sau 5 puncte de amenda se dau pentru sanctiunile de clasa II, asa cum sunt nerespectarea semnalelor politistilor de frontiera, nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonora de catre conducatorii de vehicule sau nerespectarea semnificatiei indicatoarelor si marcajelor.

Urmatoarea clasa de sanctiuni, III, vine cu 6 - 8 puncte de amenda, aici fiind incadrate fapte precum conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat, neindeplinirea obligatiilor de preschimbare a certificatului de inmatriculare sau de inregistrare a autovehiculului sau nepastrarea distantei laterale suficiente fata de vehiculul care circula din sens opus.

Sanctiunile din categoria IV, pentru care se dau 9 - 20 de puncte de amenda, sunt conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat, neefectuarea verificarii medicale periodice, savarsirea de catre conducatorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obscene sau transportul animalelor pe locurile din fata ale vehiculelor, conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna.

Ultima clasa de sanctiuni, V, valabila doar pentru persoane juridice, vine cu amenzi de 21 - 100 de puncte.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13049 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"De la 1 februarie, cresc amenzile de circulatie. Maximul ajunge la

14.500 de lei"

- nu-i problema , le strange doamna dan , pretina lu' draknea , care era secretara de shcoala in videle p'an sa intre in partidu' roshu shi sa faca dreptu' la o facultate neacreditata ! :o))) audi-u'
ala e al interesului natzional!? jacuzziu' a ramas !? :o(((

 

Nu vãd nici o problemã in majorarea amenzilor!

Mai au panã sã ajungã la nivelul amenzilor din celelalte state ale Europei! Iar faptul cã "se tine cont de venitul" minim/mediu al nu-stiu-cui, este o mare eroare! Cel care a gresit sau a incãlcat legea, nu mai plãteste "incã ceva" cãtre rotunjirea veniturilor Statului! El plãteste pentru cã a gresit!!!!! Romanul isi pune problema "cum va putea plãti amenda pentru.... cu doar atata salariu", in loc sã-si punã "problema" cã trebuie sã se incadreze legii si sã NU ajungã in situatia de platã.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor