Politia a amendat peste 7.000 de soferi care conduceau masini inmatriculate in alte state pentru ca au pus in pericol traficul rutier

Joi, 03 Septembrie 2020, ora 11:10

   

Politia a amendat peste 7.000 de soferi care conduceau masini inmatriculate in alte state pentru ca au pus in pericol traficul rutier
Zeci de mii de masini inmatriculate in alte state au fost controlate in cadrul unei actiuni a politiei rutiere desfasurate in perioada 11 - 31 august 2020. Pentru neregulile constatate, mii de soferi au fost sanctionati.

"In cadrul actiunii, au fost verificate 183.443 de autovehicule, dintre care 24.457 inmatriculate in alte state.

Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 107.831 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe, 101.940, fiind pentru nerespectarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice", a transmis IGPR intr-un comunicat de presa.

Conducatorii autovehiculelor inmatriculate in alte state care au pus in pericol traficul rutier au primit 7.083 de sanctiuni contraventionale.

In aceeasi perioada, la nivel national, au fost retinute 11.181 de permise de conducere (dintre care 709 de permise de conducere conducatorilor autovehiculelor inmatriculate in alte state) si 3.729 de certificate de inmatriculare (dintre care 343 eliberate de autoritati din alte state).Dintre certificatele de inmatriculare retinute conducatorilor autovehiculelor inmatriculate in alte state, 129 au fost retinute pentru lipsa inspectiei tehnice periodice si 144 pentru lipsa asigurarii raspunderii civile auto.

Politistii au constatat 1.646 infractiuni, dintre care 97 savarsite de conducatorii autovehiculelor inmatriculate in alte state.

Citeste si:

Masinile cu volan pe dreapta, provenite din Marea Britanie, ar putea sa nu mai fie inmatriculate in Romania de la 1 ianuarie 2021
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7038 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
titiduru
rank 5
O tara
bananiera cu legi aberante si coruptia cat casa .
tarfrad
rank 5
Oare?
Oare chiar se schimbă ceva in țara asta...?
Ne aducem aminte că, pe vremurile lui Draknea și ale Vioricăi, in Romania nu se aplicau legile UE!
Dacă in prezent legislația UE a inceput să fie aplicată și in Romania vor plange mulți... mai ales căpușe din psd...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor