11 septembrie 2001 - conspiratia tacerii si terorii

Sambata, 03 Mai 2008, ora 07:32
13238 citiri
11 septembrie 2001 - conspiratia tacerii si terorii

Cand auzim pomenita data de 11 septembrie, nu putem sa nu ne amintim de imaginile socante pe care le-am vazut cu totii la TV in urma cu aproape 7 ani cand in aceasta zi neagra au murit 2.978 de oameni din diferite colturi ale lumii.

Curiozitatea morbida pur jurnalistica m-a determinat sa incerc sa aflu mai multe date care sa ma ajute sa raspund oricui m-ar intreba despre atentatele teroriste. La incercarea de a intelege cauza si efectul cataclismului, insa, m-am confruntat cu numeroase piedici ce rupeau decursul firesc al lucrurilor si ridicau multe semne de intrebare. Povestea vanduta de mai marii Statelor Unite spune ca 4 avioane comerciale au fost transformate in proiectile enorme menite sa loveasca cladirile importante ale Americii de Nord. Aceasta varianta este insa contrazisa de mici, dar multe inadvertente.

Primul avion a lovit turnul nordic al complexului World Trade Center la ora 8:46 (15:46 ora Romaniei). Al doilea a lovit turnul sudic al aceluiasi complex dupa numai 17 minute. Al treilea avion si-a atins destinatia - Pentagonul - la 9:37. Pasagerii celui de-al patrulea avion, insa, au primit veste despre celelalte trei avione si au luat atitudine. Au contraatacat si au invins teroristii ce luasera controlul asupra avionului, dar acesta s-a prabusit in Shanksville, Pennsylvania.

Citind aceasta relatare din "9/11 Commission Report" (raportul intocmit de comisia desemnata sa investigheze si sa prezinte poporului american evenimentele ce au decurs in data de 11 septembrie 2001) ar trebui sa credem ca un Boeing 757 ce cantareste in jur 100 de tone a fost "vaporizat" aproape in totalitate in urma impactului cu Pentagonul. Singurele parti ce par sa fi apartinut unui avion gasite la locul accidentului nu corespund in niciun fel unei aeronave de dimensiunea unui Boeing 757. Dupa manevre deosebit de dificile cum ar fi o intoarcere de 330 grade sau planare la numai cativa centimetri deasupra solului, avionul a izbit din plin inelul exterior al Pentagonului lasand totusi o gaura de dimensiuni mai mici decat cele ale avionului in sine.

Pe de alta parte, aeronavele care au lovit gemenele din New York au produs si ele evenimente nemaintalnite in istorie pana in acea zi. Incendiile devastatoare cauzate de explozii (pe care pompierii le-au declarat sub control!) au reusit sa slabeasca rezistenta celor doua cladiri cu rame din otel in asa fel incat amandoua s-au prabusit perfect in propriul subsol dupa numai 56, respectiv 103 minute de la impact. Sunt singurele cladiri cu rame din otel care s-au prabusit in totalitate din cauza unor incendii, care, dupa statistica unor specialisti ce au anchetat independent cazul prabusirii gemenelor, nu au atins temperatura de 1510 grade C, necesara otelului sa se topeasca, ci doar cea de 650 grade C.

Raspunsul dat de catre experti a fost ca prabusirea turnurilor nu a fost nimic altceva decat o implozie controlata. In toate filmarile cu turnurile cazand sunt vizibile mici explozii cu aproximativ 30 de etaje mai jos decat norul de praf cauzat de naruirea atipica ce a inceput din varful turnului. In plus, tot camerele video ale jurnalistilor au surprins atat un lichid portocaliu stralucitor curgand de la etajele superioare, cat si coloane de sustinere ale turnurilor decupate perfect la un anumit unghi ce te duce cu gandul la demolarile controlate ce aplica aceeasi tehnica pentru manevrarea directiei de cadere a cladirii. Lichidul misterios este posibil sa fi fost "termit" - un lichid folosit in explozibili, menit sa doboare constructii gigantice precum zgarie-norii din New York.

Oricine ar putea sa se intrebe in acest caz, cum s-a putut planifica o astfel de demolare fara ca niciunul dintre miile de angajati ai complexului World Trade Center sa observe. Insa, multi dintre acestia au sesizat activitati neobisnuite in saptamanile premergatoare nefericitului eveniment, inclusiv, lungi caderi de curent in care toate camerele de supraveghere erau oprite si toate usile deschise oricui ar fi vrut sa intre sau sa iasa din incinta celor doua turnuri.

Cei care ii stimeaza si ii deplang pe pasagerii avionului ce s-a prabusit in Shanksville pentru curajul nebunesc de a se confrunta direct cu teroristii ar putea sa fie foarte surprinsi cand vor afla ca exista o teorie, destul de probabila, cum ca acestia ar fi ajuns teferi si nevatamati la un centru NASA.

In primul rand, locul prabusirii nu este deloc asemanator cu cele ale altor prabusiri, intrucat cele mai mari sfaramaturi erau de dimensiunea unei carti de telefon. "Arata de parca cineva ar fi aruncat o gramada de metal din cer. Arata ca si cand cineva ar fi luat un camion de gunoi, ar fi sapat o groapa de 3 metri si ar fi descarcat camionul in ea. Nu era niciun cadavru. Pana in ziua de azi nu am vazut o picatura de sange de la acel accident" - este marturia lui Wally Miller, medic legist prezent la fata locului.

In al doilea rand, exact de 11 septembrie, cand toate zborurile au fost fortate sa revina la sol, se pare ca pe aeroportul Hopkins din Cincinnati au aterizat doua avioane. Aeroportul a fost apoi evacuat din cauza unei amenintari cu bomba. Pasagerii avionului Delta 1989 au fost retinuti, izolati de ceilalti pasageri si interogati individual. Unii martori povestesc ca au auzit ca acesti oameni au fost dusi la un centru NASA.

S-a creat o adevarata incurcatura intre cele doua avioane in ceea ce priveste orele aterizarilor, orele evacuarilor, numarul de pasageri si locul unde au fost dusi pasagerii, in asa fel incat sunt doua seturi de date despre evenimentele petrecute pe acel aeroport. Si inca ceva: se pare ca avionul ce se presupune ca s-a prabusit in Shanksville a fost vazut in 2003 pe un aeroport din Chicago.

De ce sunt atatea lacune in povestea oficiala? Familiile victimelor au inceput sa ceara raspunsuri foarte curand dupa atentate. Casa Alba, insa, a luat o atitudine neimaintalnita pana la ora actuala - a restrictionat anchetele independente, dar nici nu a pornit o ancheta proprie. Apoi, Congresul a dat publicitatii un raport propriu, dar Casa Alba a cenzurat nici mai mult, nici mai putin de 28 de pagini din acesta. Fortat de oamenii ce se simteau nedreptatiti, presedintele George W. Bush a desemnat pe cineva sa conduca o investigatie. Abia dupa 411 zile de la atentate, Casa Alba alege toti membrii acestei comisii.

Insa jumatate dintre acestia aparau interesele prezidentiale.

In sprijinul anchetei acestei comisii, au fost eliberate doar un sfert din cele 11.000 de documente necesare, iar cele oferite aveau portiuni cenzurate. Presedintele George W. Bush si vicepresedintele Dick Cheney au acceptat sa depuna marturie numai impreuna, fara a fi sub juramant, iar inregistrarile si transcrierile nu erau permise. Cei ce au luat notite au fost fortati sa le predea serviciilor secrete.

Rezultatul acestei comisii a fost nemultumitor atat pentru cetatenii obisnuiti cat si pentru parte din membrii comisiei. Relatarea evenimentelor a fost masluita si nenumarate aspecte ale evenimentelor au fost omise.

Spre exemplu, cea de-a treia prabusire din istorie a unui zgarie-nori cu rama de otel, si anume cladirea 7 din complexul World Trade Center, ce s-a petrecut la 17:30 in aceeasi zi, nu este nici macar mentionata.

Tocmai pentru ca ridica prea multe semne de intrebare. Miciile incendii erau mult prea slabe pentru a slabi o asemenea structura (pompierii au declarat ca situatia este sub control, dar li s-a ordinat sa paraseasca cladirea la 11:30), iar prabusirea propriu-zisa se apropie foarte mult ca aspect de o demolare controlata. In 6,5 secunde, dosare despre cele mai mari fraude la nivel international au fost distruse, pierdute pentru totdeauna odata cu prabusirea cladirii.

Totusi de ce? De ce si-ar omori conducatorii unui stat atatia cetateni? Ce ar avea de castigat? Poate de dragul unui ideal. Exista un document intitulat "Project for the New American Century" (Proiectul pentru noul secol american). Un grup de conservatori au propus inainte de 2001 un plan de executie prin care America sa ajunga o putere de neoprit. Multe din scopurile propuse in acest proiect au fost deja atinse prin nenumaratele razboaie pe care Statele Unite le-au purtat cu numeroase tari pentru interese economice sau politice din anii 1950 pana in azi.

Razboaiele din Afganistan si Irak, al caror pretext au fost atentatele din 11 septembrie, au adus un profit imens pentru industria americana de armament.

Statele Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, are resursele asigurate. Constructia conductei pe care talibanii o refuzasera inaintea razboiului a fost mai apoi demarata si acum America detine controlul a 60% din resursele de petrol ale lumii.

Larry Silverstein, detinatorul complexului World Trade Center, a obtinut exuberanta suma de 6 miliarde de dolari la incasarea asigurarii ce a fost modificata cu numai cateva saptamani inainte de 11 septembrie, in asa fel incat sa acopere pagubele in cazul unor atentate teroriste. Asadar, Silverstein a facut un profit imens ce a depasit cu mult suma de 15 milioane de dolari investiti in cumpararea complexului.

In schimb, cei invinuiti pentru uciderea a mii de oameni - Al Qaeda, Osama Bin Laden si Saddam Hussein nu au avut niciun castig in urma atentatelor, ba din contra, acum nu isi mai pot desfasura activitatile in mod normal.

Al Qaeda - descoperita sau poate creata de CIA in anii '80 - nu mai poate functiona din cauza "Patriot Act", care permite spionarea oricarui tip de comunicare a cetatenilor, arestarea pe baza de suspiciune fara mandat, fara a alerta pe nimeni si fara a acorda dreptul la un avocat.

Osama Bin Laden, desi a negat orice implicare in atentatele teroriste, a fost urmarit pretutindeni si astfel nu a mai putut beneficia de ingrijire medicala, pentru ca orice stat l-ar fi luat in primire ar fi fost acuzat de complicitate. Bin Laden a renuntat asadar la stilul sau de viata relativ comod, a fost supus unor cheltuieli substantiale pentru tratamentul medical si unele stiri au anuntat chiar ca ar fi decedat.

Saddam Hussein, dictatorul Irakului, a devenit un fugar dupa atentate, a fost prins, inchis timp de 3 ani, apoi a fost spanzurat.

Asadar, vinovatii morali desemnati de autoritati nu tras vreun folos de pe urma atentatelor si nici nu ar fi avut sanse sa aiba, iar cei ce au aratat cu degetul in stanga si in dreapta au avut castiguri mari datorita evenimentelor de la 11 septembrie.

Tot ce stiu este ca o teorie a conspiratiei ramane doar o teorie atata timp cat este o ipoteza, un concept, o idee. Cand gasim insa o dovada oricat de mica, teoria devine o posibilitate. Iar daca numarul dovezior creste, posibilitatea este o probabilitate. Cam asa se intampla si in cazul evenimentelor de la 11 septembrie 2001.

Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Un bărbat de 70 de ani din SUA a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat pe o autostradă din Minnesota. Imediat după impact, bărbatul s-a trezit că nu mai poate ieși din mașina...
#SUA, #11 septembrie, #conspiratie , #ancheta