A testat CIA droguri pe locuitorii unui orasel din Franta?

Vineri, 12 Martie 2010, ora 12:31
4858 citiri
A testat CIA droguri pe locuitorii unui orasel din Franta?
foto: midilibre.com

Un jurnalist american sustine ca agentia de spionaj CIA a facut experimente cu LSD, una din cele mai puternice substante halucinogene cunoscute, in 1951, pe locuitorii oraselului francez Pont-Saint-Esprit, fara stirea acestora.

Experimentul americanilor s-a incheiat tragic pentru locuitorii din Pont-Saint-Esprit, intr-o noapte de groaza, in care cinci oameni si-au pierdut viata, 300 de persoane s-au imbolnavit, iar 30 dintre acestea au ajuns sa fie internate in ospicii, sustine jurnalistul Hank Albarelli, intr-o carte publicata in anul 2009, potrivit France 24.

Evenimentele petrecute in Pont-Saint-Esprit, in luna august a anului 1951, au fost puse pe seama unei intoxicatii alimentare in masa, cauzate de "painea blestemata", contaminata cu o substanta misterioasa.

LSD-ul, folosit pentru vindecarea astmului si a SIDA

Pe langa simptomele obisnute, cum ar fi durerile de cap si starea de voma, oamenii au inceput sa aiba insa halucinatii, au inebunit si au incercat sa se sinucida.

Albarelli sustine in cartea sa, "Uciderea lui Frank Olson si experimentele secrete ale CIA din timpul Razboiului Rece", ca locuitorii oraselului francez au consumat paine contaminata cu LSD, o substanta halucinogena deosebit de puternica, descoperita de chimistul Albert Hofmann in 1938.

Un doctor local, martor al evenimentelor din august, 1951, isi aminteste o "noapte apocaliptica", in care o fetita credea ca este atacata de tigri, un baiat de 11 ani a incercat sa-si stranguleze mama, iar o bunica a inceput sa se izbeasca de un perete, provocandu-si rani grave.

Experimente genetice mai mult decat neobisnuite

Mai mult, un barbat s-a aruncat de la etajul al doilea, de la fereastra unui spital, strigand "Sunt un avion!".

Omul si-a rupt ambele picioare in urma caderii, insa s-a ridicat si reusit sa fuga cativa metri, dupa care s-a prabusit. Alti locuitori ai orasului au avut halucinatii cu serpi, incendii si monstri.

Jurnalistul american sustine ca halucinatiile sunt datorate contaminarii cu LSD, acidul lisergic dietilamida-25, dupa ce a descoperit transcrierea unei conversatii intre laboratorul elvetian Sandoz, inventatorul substantei, si Agentia Centrala de Informatii americana (CIA), in care apare sintagma "secretul de la Pont-Saint-Esprit" si cuvantul "dietilamida".

Medicii din CIA au facut experimente pe suspectii de terorism

Mai mult, acesta sustine ca doi fosti cercetatori ai CIA i-au marturisit ca substanta chimica a fost intai pulverizata deasupra orasului, insa aceasta metoda de administrare nu a dat rezultate, motiv pentru care agentia a decis sa o distribuie prin intermediul painii.

Istoricul american Steven Kaplan, autorul altei carti pe tema aceluiasi subiect, "Le pain maudait" (Painea blestemata), sustine ca povestea lui Albarelli este trasa de par si contine informatii contradictorii sau inexacte.

Teoriile celor doi autori nu sunt singurele ce incearca sa explice incidentele bizare petrecute in Pont-Saint-Esprit, iar in lipsa unei explicatii oficiale plauzibile, misterul painii blestemate ramane in continuare nerezolvat.

Le Parisien: Armata franceza a testat arme nucleare pe proprii soldati

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#CIA experimente LSD, #LSD halucinatii, #Pont Saint Esprit LSD , #ancheta